World Café és Pro Action Café facilitációs tréning

Képzelje el, ahogy egy zajos kávézóban ül, egy csoport emberrel és érdekes beszélgetés alakul ki Önök között, és úgy érzi ezzel egy időben, hogy  a szomszéd asztalnál ugyancsak egy izgalmas eszmecsere zajlik. Azt kérdezi magától, mi lehet az az izgalmas dolog, amiről a másik asztalnál beszélgetnek. Hirtelen valaki feláll, és azt kérdi, „Ön is érzékeli ezt az izgalmas légkört itt a kávézóban? Ön is kíváncsi, hogy honnan jön ez a különleges atmoszféra, és hogy miről beszélgetnek a másik asztalnál?”

A World Café egy egyszerű módszer arra, hogy lényegi kérdésekkel kapcsolatos társalgások élő hálózatát hozzuk létre a való élet szolgálatában. Beszélgetés a magán vagy munkahelyi életből vett valós szituációkról, fontos kérdések mentén. „Arról beszéljünk, ami számít” az üzletben, a kormányban, az egészségügyben, az oktatásban és a közösségorientált szervezetekben stb.

A Café beszélgetés egy provokatív metafora is egyben, amely lehetővé teszi, hogy új utakat találjunk munkában és az életben egyaránt, hogy létrejöhessen konszenzus emberek között kritikus kérdésekben. A beszélgetésekben rejlő erő láthatatlan, és olyannyira természetes, hogy általában nem is vesszük észre. Azt azonban megfigyelhetjük, milyen lehetőségek és fejlődés jön létre, ha az emberek több beszélgetést folytatnak a szervezeten belül és kifelé is: az ügyfelekkel, a beszállítókkal és a nagyobb közösséggel. Mi lenne, ha az összes beszélgetést egy nagy dinamikus Café beszélgetésként fognánk össze, ha a rendszer minden funkcióját egy asztal képviselné élő beszélgetések hálózatán belül, amely kollektív tudásunk és jövőn alakításának a központja.

A Café alapfeltevése, hogy az emberek birtokában vannak mindannak a bölcsességnek és kreativitásnak, amellyel a legnagyobb nehézségeket is le tudják küzdeni a konszenzus zászlaja alatt.

A Pro Action Café koncepciója a World Café és az Open Space módszerek keveréséből áll elő. Elsőként Rainer von Leprechting és Ria Baeck Brüsszelben gondolta ki ezt a módszert. A Pro Action Café egy kollektív, innovatív módszer facilitált beszélgetésekhez, teret ad a résztvevők számára fontos kérdések, projektek, ötletek megbeszélésére, amit szeretnének megosztani a “világgal”.  Ez a technika láthatóvá teszi bármely csoport kollektív intelligenciáját. Használható szervezetekben, speciális csoportokban, közösségekben, ahol kreatív és inspiráló beszélgetésekbe tudnak bevonódni a résztvevők, majd pedig elvezeti őket a bölcsebb és még inkább átgondolt lépések felé.

Ezt a módszert a 2. napon ismerhetik meg és gyakorolhatják a résztvevők.

Akiknek ajánljuk

Szervezeti vezetőknek, trénereknek, team coachoknak, projekt menedzsereknek, szervezetfejlesztőknek, facilitátoroknak,

Program

  • Saját élmény egy World Cafén
  • World Café irányelvek lépésről, lépésre
  • Café házigazda, asztalgazda szerepe
  • Kérdezés gyakorlása
  • Pro Action Café megismerése
  • Felkészülés a Café alkalmakra
  • Café(k) levezetése

Tréner

Wieland Veronika – Wieland és Wieland Kft.

Információk

Képzés időpontja:

2019. február 28- március 1.

Helyszín:

2040 Budaörs, Terrapark konferencia terem, Liget utca 3/2.

Részvételi díj:

65.000,- + Áfa

Nyilvántartásba vételi szám: E-001029/2015/D007

Regisztráció

KÖVESS BENNÜNKET

Wieland és Wieland Kft. 2040 Budaörs, Liget utca 3/2.
Telefon: 06-23-951-410 E-mail: info@wwieland.hu

ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com