World Café és Pro Action Café facilitációs tréning

Képzeld el, ahogy egy zajos kávézóban ülsz egy társasággal és érdekes beszélgetést folytattok. Ugyanakkor úgy érzed, hogy a szomszéd asztalnál ugyancsak egy izgalmas eszmecsere zajlik, magadban pedig azon tűnődsz, vajon mi lehet az az izgalmas dolog, amiről a másik asztalnál beszélgetnek. Hirtelen valaki feláll, és odalép hozzád: „Te is érzékeled ezt az izgalmas légkört itt a kávézóban? Te is kíváncsi vagy, hogy mitől olyan különleges itt a hangulat, és miről beszélgetnek a másik asztalnál?”

A World Café egy egyszerű módszer arra, hogy lényegi kérdésekkel kapcsolatos társalgások élő hálózatát hozzuk létre a való élet szolgálatában. Beszélgetés a magán vagy munkahelyi életből vett valós szituációkról, fontos kérdések mentén. „Arról beszéljünk, ami számít” az üzleti életben, a politikában, az egészségügyben, az oktatásban, valamint a közösségi szervezetekben stb.

A Café beszélgetés egy provokatív metafora is egyben, amely lehetővé teszi, hogy új utakat találjunk munkában és a magán életben egyaránt, azzal a céllal, hogy létrejöhessen az emberek között egy konszenzus a kritikus kérdésekben. A beszélgetésekben rejlő erő láthatatlan, és olyannyira természetes, hogy általában nem is vesszük észre. Azt azonban megfigyelhetjük, milyen lehetőségek és fejlődés jön létre, ha az emberek több beszélgetést folytatnak a szervezeten belül és kifelé is: az ügyfelekkel, a beszállítókkal és a nagyobb közösséggel. Mi lenne, ha az összes beszélgetést egy nagy dinamikus Café beszélgetésként fognánk össze, ha a rendszer minden funkcióját egy-egy asztal képviselné élő beszélgetések hálózatán belül, amely kollektív tudásunk és jövőnk alakításának központja.

A Café alapfeltevése, hogy az emberek birtokában vannak mindannak a bölcsességnek és kreativitásnak, amellyel a legnagyobb nehézségeket is le tudják küzdeni a konszenzus zászlaja alatt.

A Pro Action Café koncepciója a World Café és az Open Space módszerek keveréséből állt elő. Elsőként Rainer von Leprechting és Ria Baeck Brüsszelben gondolta ki ezt a módszert. A Pro Action Café egy kollektív, innovatív módszer facilitált beszélgetésekhez, teret ad a résztvevők számára fontos kérdések, projektek, ötletek megbeszélésére, amit szeretnének megosztani a “világgal”.  Ez a technika láthatóvá teszi bármely csoport kollektív intelligenciáját. Használható szervezetekben, speciális csoportokban, közösségekben, ahol kreatív és inspiráló beszélgetésekbe tudnak bevonódni a résztvevők, majd pedig elvezeti őket a bölcsebb és még inkább átgondolt lépések felé.

Ezt a módszert a 2. napon ismerhetik meg és gyakorolhatják a résztvevők.

Akiknek ajánljuk

Szervezeti vezetőknek, trénereknek, team coachoknak, projekt menedzsereknek, szervezetfejlesztőknek, facilitátoroknak, moderátoroknak.

Program

  • Saját élmény egy World Cafén
  • World Café irányelvek lépésről, lépésre
  • Café házigazda, asztalgazda szerepe
  • Kérdezés gyakorlása
  • Pro Action Café megismerése
  • Felkészülés a Café alkalmakra
  • Café(k) levezetése

Tréner

Wieland Veronika – Wieland és Wieland Kft.

Információk

A képzést a továbbiakban on-line tréning formájában fogjuk kínálni.

További részletek 2019 őszén.

 

Regisztráció

KÖVESS BENNÜNKET

Wieland és Wieland Kft. 2040 Budaörs, Liget utca 3/2.
Telefon: 06-23-951-410 E-mail: info@wwieland.hu

ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com