Főszerepben a vizuális eszközök – ismerd meg új tréningünket!

A jövő kirajzolódik címet kapta új, június 14-i tréningünk. A módszer ereje a vizualitásban rejlik. A vizualitás erejét, fontosságát többször is méltattuk már, legutóbb a CoachCardok kapcsán írtunk róla. Hogy A jövő kirajzolódik tréningünk miben más, mint egy másik, szimbólumokkal dolgozó tréning, azt máris eláruljuk legújabb hírlevelünkben.

A tréning megálmodói, Kállai Natália, MCC coach és Wieland Veronika, IAF Certified® Professional Facilitator célja az, hogy a résztvevőknek lehetőséget adjanak megismerkedni a coaching és a facilitáció néhány vizuális eszközével, technikájával és szemléletével, amelyeket személyesen is módjukban áll később, akár szervezetfejlesztésben, akár a coaching folyamatok során gyakorolni.

„Ezek a vizuális eszközök lehetővé teszik, hogy a coach/facilitátor úgy érkezzen meg a munkahelyzetbe, hogy miután megértette az ügyfele célját, a munka vágyott kimenetelét és a potenciális problémákat, egy olyan keretrendszer lesz a kezében, amiben végig biztonsággal dolgozhat munkája során. A rajzos szimbólumok használata ugyanis segítheti őt egy csapat különböző élethelyzeteiben, problémák és konfliktusok esetén a szituációkban rejlő pozitív lehetőségek megtalálását. A technika szemléletét megértve és használva a résztvevők felfedezhetik, hogyan lesz lehetőségük a munkájuk keretrendszerének, és a helyzet egészének kedvező befolyásolására, ahelyett, hogy pusztán reagálnának rá” – vezeti fel a tréning előnyeit Veró és Nati.

Kiknek ajánljuk a tréninget?

  • coachoknak, facilitátoroknak, vizuális fejlesztőknek, szupervízoroknak
  • azoknak, akik tudnak rajzolni és azoknak, akik úgy érzik, hogy rajztudásuk megrekedt a pálcikaembernél. A tréning végére mindenkinek sikerélménye lesz.

Mire számíthatsz A jövő kirajzolódik tréningen?

  • olyan határokra, amelyek nem korlátoznak, sokkal inkább biztonságos teret adnak a közös gondolkodásnak, elvezetnek egy adott probléma, téma megoldásához
  • magabiztossá válsz. Gondolj csak arra, hogy olyan önkorlátozó hiedelmeket segít a tréning feloldani, mint a „nem tudok rajzolni” vagy „na, erre nem vagyok képes”. Meglátod, igenis tudsz és képes vagy mindenre!
  • nemcsak másokhoz leszel képes könnyebben kapcsolódni, hanem önmagadhoz is, önismereted mélyül
  • olyan kreatív megoldásokra leszel képes, amelyekre nem is gondolsz
  • picit ismét gyermeknek érezheted magad, ami a felmerülő problémát segít egy kicsit lazábbnak látni, ezáltal pedig könnyebben eljutsz a megoldáshoz
  • új megközelítést ad

És ez még nem minden! Gyere el júniusban és ismerd meg azokat a vizuális eszközöket, amelyekkel hatékonyabbá válhatsz a coaching folyamatok és a szervezetfejlesztés során.

Aktuális tipp: 

A hírlevelet egy másik izgalmas tréninggel, a Vizuális Facilitáció tréninggel zárjuk. A június 5-6-ai alkalomra még maradt néhány szabad hely, jelentkezz mielőbb! Gyere és sajátítsd el a vizualizálás alapelemeit és a lényegkiemelés gyakorlatát!