Körben az erő – tudj meg mindent a Circle Way technikáról!

Képzelj el egy olyan szituációt vagy problémát, amelyet már régóta nem sikerül megoldanod. Az egyeztetésben, tárgyalásban résztvevő csapattagok véleménye nagyon eltérő, a megoldáshoz vezető út végeláthatatlan hosszúságúnak tűnik és te is érintett vagy a megoldás minőségében, ezért be kell vonódnod. Az elhúzódó megoldási folyamat frusztrációt és indulatot szül – nemcsak a meeting, megbeszélés résztvevőiben, hanem annak vezetőjében is. Legyünk őszinték: az ilyen helyzetek nem ritkák sem a magánéletben, sem a munkahelyen. Hogy ezekből is ki tudd hozni a legjobbat, ajánlunk egy igazán különleges módszert. Mégpedig a Circle Way technikát.

A Circle Way vagy Kör-Módszer azért igazán különleges, mert

– alapelgondolása az ősidőkig nyúlik vissza
Ha belegondolsz, az ősemberek is kör alakban ülték körbe a tüzet, amikor beszélgettek, megosztották tudásukat, ismereteiket egymással és meghallgatták a többieket. Nem véletlenül! A kör alakzat azért megfelelő, mert mindenki lát mindenkit, így a legegyszerűbb együtt dolgozni, alkotni, gondolkodni. A Circle Way pedig a kör szimbólumra épít.

– a kapcsolódásról és a kapcsolatokról szól
Ha belevágunk egy csoportmunkába, az egyik legfontosabb feltétel az, hogyan kapcsolódunk másokhoz, mennyire tudunk részesei lenni a közös gondolkodásnak. A Circle Way módszer során a kapcsolódás különösen nagy szerepet kap. Könnyebb az egymásra hangolódás, látjuk a csoporttagokat, intenzívebben tudunk egymásra figyelni, észleljük az azonnali reakciót és ez a felállás minket is reagálásra késztet.

– itt mindenki egyenrangú
Bár egy, a Circle Way módszerrel levezetett csapatmunka során is mindenkinek megvan a saját szerepe, a körben mindenki egyenrangú. Mindenki véleménye, felvetése ugyanúgy számít, nincs alá- és fölérendeltségi viszony. Minden résztvevő válhat vezetővé, irányíthatja a beszélgetést, a folyamatot, kérhet szünetet, tarthatja a kereteket vagy adhat újabb szempontot. Ez pedig nagyon felszabadító érzés.

– szabadon, természetesen folyik a beszélgetés
A Circle Way technika olyan hangulatot és teret teremt a beszélgetésre, ahol még a legbátortalanabbak is szívesen hangot adnak véleményüknek. A beszélgetés, eszmecsere természetesen folyik, és ha volt is korábban feszültség a csapattagok között, ez az érzés fokozatosan enyhül, elmúlik. Mindenki ki tudja, ki meri mondani a véleményét, ez pedig egy mindenki által elfogadott döntés meghozatalához vezet.

– önismeretre, önfegyelemre tanít
A Circle Way technika során nagyon intenzíven figyelünk egymásra. Tiszteletben tartjuk a csapattagok véleményét és elvárjuk a többiektől, hogy a mi véleményünket is figyelmesen hallgassák meg és tiszteljék. Mivel a kimondott szavaknak hatalmas súlya van, ez a technika arra sarkallja a résztvevőket, hogy a kinyilatkoztatás előtt gondolják át alaposan a mondandójukat. Ez az önellenőrzés, ha elsajátítjuk, később, más élethelyzetben is segítségünkre lehet, ami pedig hihetetlen nagy változást hoz az életünkben.

 

 

 

Aktuális TIPP:

  

Ha a hírlevelünk végére téged is sikerült elvarázsolnunk és szívesen el is sajátítanád ezt a különleges módszertant, akkor ne késlekedj, hanem jelentkezz még ma! Április hatodikai képzésünkre vannak még szabad helyek!

Március 22-én ismét OPERA módszer tréning az ICG Kft. szervezésében. A képzésről további információk és jelentkezés ITT.

Akciós eszközök parádéja 2018. március 19-ig:

 

EuroFlip® Flipchart tábla, antracit filc borítás

bruttó: 115 214 Ft AKCIÓS ÁR: 103 690 Ft
Tovább >>

AcrylicOne közepes marker, 19db/szett

bruttó: 19 846 Ft AKCIÓS ÁR: 16 870 Ft
Tovább >>

 

 

 

Tanulási térkép – The Circle Way

bruttó: 5 470 Ft AKCIÓS ÁR: 4 650 Ft
Tovább >>