Legyél te is Qualified Facilitator®!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, mekkora szükség van a facilitátorokra egy-egy döntési folyamatban, kisebb vagy nagyobb projekt megvalósításában. A facilitátorok ugyanis teret adnak a résztvevőknek a közös gondolkodásra és megteremtik számukra azt a légkört, amely a leginkább segíti a kreatív együttgondolkodást. És hogy mit ad ehhez a Qualified Facilitator® minősítés, az hírlevelünkből kiderül.

Mielőtt rátérünk a minősítésre, három pontban összefoglaljuk, hogy is lehetsz facilitátor.

1. A facilitátori kompetenciák elsajátításához nemcsak elméleti (csoportdinamikai alapok, önismeret és módszertani ismeret), hanem bizony magabiztos gyakorlati tudás is szükséges.

2. A WWieland Akadémia 13 modulból álló képzéssorozatát azért is ajánljuk, mert azt saját igényeidhez és lehetőségeidhez szabhatod. Ez azt jelenti, hogy ha csak egy-egy módszerre vagy gyakorlatra van szükséged, akkor jelentkezhetsz az általad kiválasztott tréningre önmagában is.

3. Ahhoz, hogy az alapvető facilitátori kompetenciákat megszerezd, a 13 modul közül 7 elvégzése elengedhetetlen, melyek között mindenképpen szerepelnie kell a Facilitátori szerep és az Aratás művészete tréningeknek.

Ezek után jogosan teszed fel a kérdést: a 13 vagy 7 modul elvégzése után milyen pluszt tud még adni a Qualified Facilitator® minősítés? Bízz bennünk, bizony tud 🙂 Ez a minősítő program ugyanis azt a célt szolgálja, hogy a szakmában fejlődni vágyókat még magasabb színvonalú facilitátori közreműködésre tegye alkalmassá, megbízható és megalapozott tudást és gyakorlatot adva.

Hogy jelentkezhetsz?

Ha elvégeztél a WWieland Akadémia facilitátori képzéseiből minimum hetet és az egyes modulok között szereztél gyakorlati tudást is, akkor egy jelentkezési lap kitöltésével egyszerűen jelentkezhetsz.

Mi jön ezután?

A minősítő vizsgához szupervíziókon kell részt venned, amelyek célja a facilitátori kompetenciák fejlesztése, mélyítése, a kooperáció és a hatékonyság növelése. Segítséget adnak ahhoz, hogy egy-egy témában tovább tudj lépni, fel tudd dolgozni az egyéni beakadásokat, el tudd mélyíteni az átélt tapasztalatokat. A négy hónapon keresztül, online zajló szupervízió abban is segít, hogy összehangolódj a többi vizsgára jelentkezővel. Ez a pár hónap végül egy egynapos, vizsgára felkészítő csoportos szupervízióval zárul.

A vizsga miből áll?

Elméleti és gyakorlati tudásodat egy 45-60 perces workshop facilitálásával mutathatod be, ahol értékeljük teljesítményedet és készítünk számodra egy személyre szabott értékelést. Ha a vizsgát sikerrel zártad, megkapod a Qualified Facilitator® oklevelet.

 

Aktuális TIPP:

 

Szerencsére egyre több tréning kerül idén is a naptárunkba, böngészd át őket te is
Rögtön ajánlunk is neked egy izgalmas kétnapos képzést, ahol a módszerek között is egy „nagyágyút”, a moderációs technikákat ismerheted és sajátíthatod el! 

Még nem késő jelentkezni! Várunk!

Akciós eszközök parádéja 2018. február 5-ig:

bikablo® érzelmek

bruttó: 9 501 Ft AKCIÓS ÁR: 8 075 Ft
Tovább >>

B-Vario® Basic FlipChart

bruttó: 131 616 Ft AKCIÓS ÁR: 118 455 Ft
Tovább >>

 

Novario®-Starter, Pin-It trénerkoffer

bruttó: 69 120 Ft AKCIÓS ÁR: 58 750 Ft
Tovább >>