Mindent a moderációs kártyákról

Átláthatóan és egyértelműen – mindent a moderációs kártyákról

Szinte mindannyian éreztük már úgy, hogy bármilyen izgalmas prezentáción, üzleti tárgyaláson vagy tréningen is veszünk részt, annyi információ zúdul ránk, hogy elveszünk a részletek között. Átláthatóan és egyértelműen átadni és befogadni az új ismereteket bizony nem egyszerű feladat, de szerencsére ma már nagyon sok eszköz van segítségünkre. Ezek közül is az egyik leghasznosabb a moderációs kártya, amelynek számos változata van.

Pici, nagy, ovális, téglalap

A moderációs kártyák valóban kulcsfontosságú szerepet játszhatnak egy-egy tréningen, workshopon vagy előadáson, de még egy szárazabb, első hallásra kevésbé izgalmas üzleti tárgyalást is előre mozdíthatnak. Sokan nem is gondolják, hogy ezek a színes, különböző formájú kártyák milyen motiválóak és praktikusak, a résztvevőket kreatív gondolkodásra, újfajta megközelítésre sarkallják. Aki egyszer az egyszerű irodai post it helyett kipróbálja ezeket a „varázskártyákat”, maga is meg fog győződni arról, mennyire más hatást tud elérni a segítségükkel. Megunhatatlan sokoldalúságuk, hiszen több változatban is elérhetőek: van belőlük egészen apró, közepes és nagy méretű is, sárga, kék, zöld, piros, narancs és fehér színű, ovális, kör- és téglalapalakú, de találunk Pin-it, azaz szúrható, valamint Stick-it, azaz öntapadós és slickynotes, elektrosztatikus, minden felületen megtapadó változatot is.

Minőségi, színes és profi

Sokan úgy gondolják, hogy a már korábban említett egyszerű és olcsóbb post it-eket használják egy-egy fontosabb tárgyaláson vagy workshopon. Ezek az eszközök ugyan látszólag helyettesíteni tudják a moderációs kártyákat, de nem a megfelelő módon. Egy-egy fontos megbeszélés közben leeső, kisméretű post it, nehezen olvasható tartalommal ugyanis nem kelt jó hatást, arról nem is beszélve, hogy kizökkenti a résztvevőket, megakasztja a munkafolyamatot és hátráltatja a gondolkodást. A színes kártyák ugyanis fontos hatást gyakorolnak mind a prezentálóra vagy facilitátorra, mind pedig a résztvevőkre. A kártyákkal könnyen bevonhatjuk az összes résztvevőt. Használd arra a színeket és formákat, hogy vizuálisan be tudd mutatni a folyamatokat, kapcsolati hálókat, elágazásokat stb. Interaktív gyűjtéseknél a sárgát az ötletgenerálásra, a narancssárgát a megoldások keresésére, a pirosat a kockázatok, hátrányok meghatározására, a kéket a tények bemutatására, a zöldet pedig az összefoglalás megírására alkalmazhatod.

És bár a moderáció hatékonyságát nem csak az eszközök típusa határozza meg, mégis érdemes profibb eszközöket alkalmazni. Moderációs kártyák széles választékát találod itt és itt.

 

 

 

Aktuális TIPP:

  

A november 13-14-i Moderációs technikák képzésünkön többek között a különböző moderációs kártyák használatát is elsajátíthatod és egyben fel is készülhetsz a következő meetingedre, előadásodra.

Bővebb infó és jelentkezés: ITT

 

Akciós eszközök parádéja 2017. október 02-ig:

 

Felhő Pin-It moderációs kártya kicsi

bruttó: 1 378 Ft AKCIÓS ÁR: 1 170 Ft
Tovább >>

Novario® WorkshopBag, Pin-It Professional

bruttó: 118 102 Ft   AKCIÓS ÁR: 100 380 Ft
Tovább >>

 

 

 

Hordtáska Univerzális

bruttó: 39 645 Ft AKCIÓS ÁR: 33 700 Ft
Tovább >>