Tippek nyári önfejlesztéshez

 

A nyár sokak számára nemcsak a pihenésről, semmittevésről szól, hanem az önfejlesztésről, tanulásról is. Végre van egy kis időnk magunkra, amit tanulásra fordíthatunk.

tanulási térképeket nyaralásra is magaddal tudod vinni, hiszen kis méretüknek köszönhetően egyszerűben beférnek a sokszor túlpakolt női táskába is. A különböző módszereket feldolgozó térképek logikusan vezetnek végig az adott módszer legfontosabb tulajdonságain, intuitív illusztrációkkal és rövid, tömör megfogalmazással segítik az ismeretek bővítését. Nemcsak akkor lehetnek segítségedre, ha egy adott módszert a nulláról szeretnél megismerni, hanem akkor is, ha csak ismételnél, vagy egy általad tartott workshopon mankóra lenne szükséged.

Történetmesélés
A történetmesélés vagy divatosabb nevén storytelling az egyik legjobb módja annak, hogy elmagyarázz egy koncepciót, felkeltsd a csapat érdeklődését új ötletek iránt vagy segíts másokat a kihívások, változások leküzdésében. A térképen szereplő rövid leírások, releváns képek abban segítenek, hogy könnyedén juss el egy adott történet, sztori lényegéhez és segítsd a csapattagokat a történet befogadásában.

Projektvezetés
A koncepció felvázolása mellett igazán nagy kihívást jelent a projektvezetés. Egy jó projektmenedzseren ugyanis nagyon sok minden múlik: ő az, aki segít a csoportnak meghatározni az adott projekt célját, segít megkeresni a célhoz vezető utat, támogatja a csapatot az úton felmerülő akadályok leküzdésében és bátorítja a tagokat a kitűzött célok elérésében. Nem kis feladat, de a tanulási térkép segítségével könnyedén elsajátíthatod a projektmenedzsment alapjait.

Scrum Flow 
Ez a tanulási térkép végigvezet az úgynevezett scrum flow-n, azaz elmagyarázza azt a gondolkodásmódot, ami az agilis megközelítés mögött bújik. Mert mi is az az agilitás? Egyéni felelősség, tiszta kereteken belül a döntéshozatal szabadsága, tiszteletteljes együttműködés.

Aktuális tippek neked:
  

Virtuális meeting facilitáció  –  2019. augusztus 30.

Egyre többször használjuk a virtuális teret ha workshopokról, meetingekről van szó. A digitális platformokban nagyon sok lehetőség rejlik, ha ismerjük őket és tudjuk is használni. Ha van még benned kérdés ezekkel a felületekkel kapcsolatban, ne aggódj! Egy egyedülálló képzéssel segítünk!

Moderációs technikák tréning – 2019. szeptember 26.

Ezen a tréningenmegismerhettek egy olyan módszert, ami a célt és a folyamatot szem előtt tartva interaktív módon segít abban, hogy a közös tanulás és munka egyszerű és eredményes legyen. Garantálja a csoportos értekezletek, megbeszélések és együttműködések sikeres kivitelezését, időbeni tervezhetőségét és eredményességét.

 

 

 

Hatékony és eredményes meetingek – 2019. szeptember 13.

Mindannyian ültünk már olyan meetingeken, ahol ugyan fontos döntéseket kellett volna meghozni, de valahogy a résztvevők között nem volt meg az összhang, a közös gondolkodás csapongott és végül a megbeszélés eredmény nélkül végződött. Az Opera módszer segítségével az ilyen meetingek már csak rossz álomként jutnak majd eszedbe.