World Café résztvevői és facilitátori szemmel

2017. 05. 17. | Írta: WWieland | Kategória: Cikkek, hírek, írások

A június 8-9-i World Café facilitátor képzésünk kapcsán a kávéházi hangulatot idéző facilitatív módszert résztvevői és facilitátori tapasztalatok útján mutatjuk be. Hogyan vágjunk bele egy kultúraformálásba? Milyen módszert hívjunk segítségül, ha a résztvevői bevonódást, az elköteleződést szeretnénk erősíteni? Nagyobb csapattal kellene úgy dolgoznunk úgy, hogy mindenkinek előjöjjön a véleménye és közben minél kapcsolódás jöhessen létre?

Bizonyára már te is érezted azt egy kávézóban, hogy a másik asztalnál zajló beszélgetés olyan izgalmas, hogy ha tehetnéd, legszívesebben belefolynál. A World Café, mint workshop technika erre ad lehetőséget.

A Café forma nagyon rugalmas és eltérő körülmények között is alkalmazható együttműködést segítő módszertan, amelyben az izgalmas és inspiráló beszélgetések létrehozásának csak a fantázia szabhat határt.

De lássuk, mit mondanak a résztvevők!

„A Magyar Adományozói Fórum éves konferenciáit már két alkalommal is színesítették a WWieland által moderált World Cafe beszélgetések. Csak nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől arra vonatkozóan, hogy egy ilyen panelt is beépítettünk a rendezvénybe. A résztvevők kiemelték, hogy a módszertan nagyon jó lehetőséget biztosított az interakcióra, a személyes kapcsolódásra, egymás álláspontjának könnyebb megértésére, az aktívabb jelenlétre, a téma mélyebb feldolgozására. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk”Dr. Molnár Klára, MAF igazgatója.

„Az egyik legkötetlenebb módszer, hogy “rávegyünk” embereket adott témák kibeszélésére, közepes és nagyobb létszámú csoportban egyaránt. Szerveztünk World Cafét 200 kollégával, ahol a munka és magánélet egyensúlyáról beszélgettünk, nagyon szerették, hasznos volt. Nagyon kedvelem még benne, hogy könnyen ötvözhető más módszertanokkal, pl.: ha a tudatosításon túl akciótervezni is szeretnék, követheti egy moderáció, ahol tovább visszük a World Caféban aratottakat. Nagyon szeretem, hogy szépen meg lehet teríteni “Mokos Katalin, multanacionális vállalat középvezetője, facilitátor.

“Veró több csodás Budapest School workshopot is vezetett nekünk több mint 100 résztvevővel. A belőle áradó szeretet, kisugárzása, kiváló képessége az aktív hallgatáshoz, az egyszerű és egyben profi stílusa… azt eredményezte, hogy ezek az alkalmak nemcsak sikeresek és eredményesek voltak, hanem egy speciális, örök emléket adtak minden egyes résztvevőnek”Halácsy Péter, Prezi társalapítója, a Budapest School egyik megálmodója.

„Nekem az első World Café élményem az első Budapest School workshop volt. A legjobb első benyomás. A hangulat, a nyüzsgés, a téma, a résztvevői bevonódás és tenniakarás teljes erővel beszippantott. Azóta facilitátorként is gyakran alkalmazom a technikát”Pribélyi-Nagy Melinda, facilitátor.

Ha te is kedvet kaptál, és megismerkednél a World Café technikával, akkor szeretettel várunk a június 8-9-i képzésünkön.

Aktuális képzéseinkről ITT tájékozódhatsz.