Kártya nélkül nem tábor a tábor

2016. 05. 17. | Írta: WWieland | Kategória: Coaching

A Coaching Camp idén új helyszínen, a legfrissebb coaching irányzatokkal, vállalati best parctice-ekkel és a szokásos, felszabadult Camp-es légkörrel várja az érdeklődőket. Wieland Veró, a WWieland Kft. ügyvezetője, Bölcskei Mónika, coach, trénerrel négy éve egy olyan rendezvényt álmodott meg, amely az új ismeretek szerzésén, eszköztárbővítésen túl kapcsolatépítésre és nem utolsó sorban igazi feltöltődésre is lehetőséget ad. 2013-ban ennek szellemében alkották meg a Coaching Camp-et.

A coachtábor mára életérzéssé vált, egymásra figyelő, egymástól tanuló, kapcsolódásoknak teret adó fórummá nőtte ki magát. Egy többnapos rendezvény, ahol a szünetek is kiemelt szerepe van.

Coachingtól a facilitációig

Ahogy azt a rutinos Camp résztvevők tapasztalhatták, nincs Camp minden résztvevőt bevonó workshop nélkül. Az első alkalommal a World Cafét, a másodikon az Open Space-t, majd a Circle Way-t tapasztalhatták meg a coachok. 2016 sem lehet kivétel, és most úgy határoztak a szervezők, hogy visszatérnek a Nyitott Tér módszerhez.

„Azt látom, hogy ez a közösség megérett arra, hogy a résztvevők felelősséget vállalva válasszák ki azon témáikat, amin a többi coach-csal közösen szeretnének dolgozni. Figyelmesen tudnak segítséget, tanácsot adni, tapasztalatokat megosztani, és ugyanez igaz a másik oldalra is, amikor mindezeket a többi résztvevőtől várják, illetve kérik. Az Open Space (Nyitott Tér) módszernek ez egy nagyon meghatározó eleme. Hiszem, hogy a résztvevők saját maguk számára ebből a legjobbat fogják kihozni”– indokolta a választást Veró, aki az Open Space workshop facilitátora lesz.

Coaching eszközök végtelen tárháza

Kétség nem fér hozzá, hogy a coachok eszköztára a végtelenségig bővíthető.

Azt, hogy coachként egy adott pillanatban milyen eszközt húzol elő, melyik módszert hívod segítségül, mivel színesíted a coaching üléseket, rajtad áll.

A Camp lehetőséget ad arra, hogy a coachingban rejlő lehetőségeid tárházát, és egyben a saját eszköztáradat is bővítsd. A technikákon, módszereken túl segítségedre lehetnek olyan támogató eszközök is, mint a skálafüzetek, a csoportmunkák energia-feltöltését segítő érzelmi, visszajelzés, idézet vagy érték kártyák..

Húzz egy kártyát!

A kártyák akár az alkalmazásuk mélységét tekintve is sorrendbe állíthatók. Egy részük az ügyfél pillanatnyi érzését közvetítik. Ilyenek az akció- vagy az érzelemkártyák. Van azonban olyan pakli, amely már coaching eszköztárat is alkalmaz.

A kártyák közt tovább válogató fejlesztő pedig találkozhat olyan, művészi igényű kártyacsomaggal is, amely akár terápiás célra is használható, hiszen mélyről, rejtett zugokból hozza fel, és teszi elérhetővé az információt.