Itthon is egyre bővül már az a felkészült szakembergárda, akik rendelkeznek a Qualified Facilitátor® minősítéssel

WWieland-Akadémia

Kedves Veronika!

Mire ezt a hírlevelet olvassátok, lezajlott a második Nemzetközi Facilitációs Hét is, nagy sikerrel. Ez az esemény is bebizonyította azt, amit már sok szituációban megtapasztalhattunk, milyen nagy szükség van a felkészült facilitátorokra egy-egy döntési folyamatban, projekt vagy feladat megoldásában. A facilitációs hét, ahogy mi hívjuk magunk között, nekünk mást is üzent, mégpedig azt, hogy milyen sok nyitott, fejlődni vágyó facilitátor van közöttünk, akik szeretnék mélyíteni tudásukat.

Elsősorban nekik dolgoztuk ki öt évvel ezelőtt a Qualified Facilitátor® minősítő programunkat, amely azt a célt szolgálja, hogy a szakmában fejlődni vágyókat nemzetközi standardokhoz igazodva kipróbált, megalapozott tudással és technikaik felkészültséggel segítse.

Mikor tudsz jelentkezni?
Ha a WWieland Akadémia 13 modulból álló képzéssorozatából 7-et elvégeztél, amelyek között szerepel az Aratás művészete és a Facilitátori szerep, jelentkezhetsz a minősítő programra.

Miben különleges?
Leginkább abban, hogy az elméleti rész mellett a hangsúly a gyakorlaton van. Mielőtt vizsgát tesztek, 4 hónapos szupervízión vesztek részt, ez idő alatt össze tudtok hangolódni a többi vizsgára jelentkezővel, van lehetőségetek egymástól tanulni, megvitatni az átélt tapasztalatokat. Az önfejlesztést letölthető segédanyagokkal, online feladatokkal támogatjuk. Ezek után már csak a vizsga van hátra 🙂 Hogy mit tanultatok a négy hónap alatt, azt egy rövid, saját kivitelezésű workshop facilitálásával mutathatjátok be, majd ezt követően egy személyre szabott értékelést készítünk nektek.

Aktuális tippek neked:
    

 

Facilitátori szerep tréning – december 5-6.

Interakció, bevonás, elkötelezés – erre a három területre épít a facilitátori szerep tréning. A különböző módszertanok megismerésével elsajátíthatjátok az úgynevezett semleges szerepet, ami talán az egyik legnehezebb facilitátorként. Úgy felelni egy csoport dinamikájáért, úgy irányítani a közös munkát, hogy abban végig semlegesnek tudjatok maradni, erőt tudjatok adni akkor, amikor szükség van rá, bizony nem könnyű feladat. Ezen a tréningen azokat a módszertanokat sajátíthatjátok el, amelyek ebben lesznek segítségetekre.

Felszabadító technikák – december 10.

A hagyományosan használt struktúrák nem erősítik a bevonódást, elköteleződést egy közös tréning, meeting során. A felszabadító technikák workshopon viszont olyan könnyen elsajátítható módszereket tanulhatsz, amelyek mind erősítik a kapcsolatot és a bizalmat.

 

 

 

Moderációs technikák tréning

A moderációs kifejezéssel sokan találkoztunk már, de kevesen tudjuk, hogy ez egy olyan folyamatszabályozó módszer is, amely interaktív módon segíti a közös tanulást és munkát, hogy az egyszerű és eredményes legyen. Számtalan területen alkalmazhatjuk, a rövid megbeszélésektől a problémák és konfliktusok megoldásáig. A moderációs technikák öt lépését most egy kétnapos képzésen sajátíthatjátok el.