Lépésváltás

Közel 8 éve dolgoztam már akkor egy multi cég belső trénereként és képzési és fejlesztési menedzsereként, amikor a második gyermekem után, a szülési szabadságról visszatérve megfogant a fejemben a gondolat, hogy család mellett nem biztos, hogy ezt a feszített munkavégzést szeretném folytatni. 38 évesen arra vágytam, hogy minél több időt tölthessek a családommal, és egyúttal igazi értéket tudjak létrehozni egy sokkal rugalmasabb működésű szervezetben, a saját vállalkozásomban.

Fogalmam sem volt, hogyan induljak el. Csak azt tudtam, hogy elő kell készítenem a váltást, hogy legalább azt érezzem, hogy ha már „bungee jumpingot” (kötélugrást) hajtok végre, akkor legalább legyen egy kötél rákötve a derekamra, és persze egy védőháló sem árt, ha mégsem jön be a váltás. Fejben egy tervet készítettem, ami rengeteg kérdést vetett fel:

  1. felmérem saját magam: miben vagyok jó? mit ér az én tudásom? milyen képességemre van szükség? mire vágyom?
  2. kezdek valamit a félelmeimmel, aggályaimmal és felvértezem magam a döntésre: hogyan tudnék jobban bízni magamban?
  3. alapítok egy vállalkozást: mi legyen a célja? milyen vállalkozási forma a legjobb?
  4. marketing tervet készítek: márka? misszió? logo? kommunikáció? hogyan kell?

Aki ismer az tudja, hogy nagyon kitartó és csökönyös vagyok, így ha valamit a fejembe veszek, az nagy valószínűséggel előbb vagy utóbb megvalósul. De már az első pontnál elakadtam és azt éreztem, hogy nem fog menni egyedül. Segítség kell ahhoz, hogy tisztán lássam a képességeimet és lehetőségeimet, ahhoz meg végképp, hogy a saját akadályozó gondolataimat el tudjam engedni. Nekem ez akkor egyedül 5 évembe került! Mit nem adtam volna akkor, ha lett volna egy olyan tréning, ahol ebben segítenek!

Manapság, mikor feje tetejére áll a világ, talán még fontosabb, hogy tudatos döntéseket hozzunk nemcsak a környezetünket illetően, hanem a saját életünkkel kapcsolatban is. Az elvesztegetett évek, a túlburjánzó kilátástalanság, vagy frusztráció beszűkítik az életünket.

Egy karrier váltás nem a munkahelyváltásról szól, hanem a saját boldogságunk kereséséről és életre hívásáról.

Az Életközepi váltás program nem abban segít, hogy hogyan kell önéletrajzokat írni, vagy interjún szerepelni, hanem abban, hogy segítsen nyakon csípni, hogy mit is akarunk valójában és milyen erőforrásainkat kell mozgósítanunk ennek megvalósításáért.