Már csak pár hét és kezdődik a Facilitációs Hét!

2018. 09. 19. | Írta: Wieland Veronika | Kategória: Esemény

Szerencsére nemcsak mi, hanem egyre többen közületek is izgatottan várják az október 15-ét, amikor kezdetét veszi idén először itthon is a Nemzetközi Facilitációs Hét. Az eseményre összeállt facilitátorok csapata gőzerővel dolgozik azon, hogy változatos és hasznos programokkal mutassák be a facilitációs technikák gazdag eszköztárát, azok előnyeit a csoportos munkában. Kattintsatok a www.facilitacio.hu oldalra és regisztráljatok a programokra!

A Facilitációs Hét célja alkalmat teremteni az érdeklődőknek arra, hogy kipróbálhassák az egyes facilitációs technikákat, megtapasztalhassák azok erejét, hatékonyságát. Október 15-től 21-ig tehát várjuk azokat, akik már régóta szeretnék megismerni a facilitáció módszerét, de eddig még nem volt erre alkalmuk, és természetesen azokat is, akik már ismerik a facilitációs technikákat, de szeretnék bővíteni ismereteiket, illetve tanulni egymástól.

WWieland-Akadémia

Íme egy kis ízelítő a programokból:

Városjobbító Beszélgetések
Izgalmas helyszínen a városlakókkal együtt, a városuk jövőjéről. A résztvevőknek lehetősége nyílik megtapasztalni a World Cafe módszertant, ami akár nagy tömegek közös gondolkodását is lehetővé teszi.

Action Learning reggelire 
Az akciótanulás célja, hogy a témagazda a csoport támogatásával találja meg a saját megoldását egyéni vagy munkahelyi problémájára. Aki eljön erre a másfél órás reggeli programra, akár a saját hozott témáján is dolgozhat és akciótervvel indulhat haza.

Elkötelezettebb csapatot szeretnék építeni 
Ez a program elsősorban vezetőknek és olyan HR szakembereknek szól, akik a vezető kollégákat támogatják. A programon egy kis ízelítőt adunk a facilitatív szemléletről, ami garantált, hogy mindenki inspiráltan, remek ötletekkel tér majd haza.

Lego® Serious Play® (LSP) 
Egy facilitált csoportmunka, kommunikációs és problémamegoldó módszer, ahol a kezünkkel gondolkodunk. Egy vidám, játékos, mégis erős eszköz egy csoport belső kommunikációjának, a résztvevők érzelmi intelligenciájának fejlesztésére.

Accountability – facilitative leadership
Angol nyelven a facilitatív szemléletről, a facilitáció eszköztáráról facilitátoroknak és azoknak, akik még csak ismerkednek ezzel a területtel.

Együttműködés fejlesztése a Vuca világában
A VUCA világ munkafolyamatai és céljai sokszor homályosak, nem mérhetőek egyértelműen és a kiváló egyéni teljesítményeken túlmutatóan sok más tényezőn is múlik az eredmény. Az egyik lehetséges megoldás a komplex világ adta kihívásokra az együttműködés fejlesztése.

Együttműködés fejlesztése workshop 
Egy megbeszélést sikeresen vezetni, a résztvevőket involválni és megoldásra jutni nagyon nagy kihívással járó, nehéz feladat. Hogy hogyan tudnak ebben segíteni a facilitációs technikák, az kiderül a workshopon.

Módszertani workshop vezetőknek
A workshop résztvevői két – egy strukturált és egy absztrakt – innovatív módszert ismerhetnek meg sajátélményen keresztül, amelyek sikeresen alkalmazhatók csoportmunkában, komplex kérdések megválaszolására vagy közös ötletgyűjtésre.

Eredményes megbeszélések – módszertani sajátélmény workshop
Különböző típusú megbeszélésekhez könnyen elsajátítható és alkalmazható technikák, amelyek megkönnyíthetik bármely vezető mindennapjait. Gyakorlatias módszerek sajátélményen keresztül.

Felszabadító technikák workshop 
A workshop középpontjában a felszabadító technikák állnak, amelyek könnyen elsajátítható, apró facilitációs technikák módszertani gyűjteménye, melyek mindegyike erősíti a kapcsolatokat és a bizalmat.

A Facilitációs Hét részletes programjáért keressétek fel az esemény weboldalát!