Megváltottad már a jegyed a 4. Nemzetközi Facilitációs Hétre?

2021. 09. 16. | Írta: WWieland | Kategória: Esemény

Nagy örömmel osztjuk meg veled, hogy idén már a frissen megalakult Magyarországi Facilitátorok Egyesületének oszlopos tagjaként vágtunk bele a 4. Nemzetközi Facilitációs Hét szervezésébe. Lelkesedésünk töretlen, gőzerővel dolgozunk azon, hogy október 18 és 22 között tapasztalt facilitátoraink révén minél változatosabb, izgalmasabb témákkal, online és offline technikákkal mutassunk ízelítőt a facilitáció iránt érdeklődőknek. Továbbá újdonság, hogy idén először magyar és angol nyelven egyaránt hirdetünk meg workshopokat.

Célunk, hogy a programjaink révén minél többen megismerhessék, megtapasztalhassák a facilitációban rejlő lehetőségeket, és betekintést nyerhessenek a facilitációs módszertanok széles tárházába. Ezáltal olyan gyakorlati eszközökkel, technikákkal találkozhassanak, melyek révén

nagymértékben javítható a céges meetingkultúra, eredményesebbé és hatékonyabbá válhatnak a workshopok, tervezőnapok, jobban kiaknázható a csapatban, közösségben rejlő tudás és kreativitás, és nem utolsó sorban jótékony hatással van az együttműködésre, belső kommunikációra, ezáltal az eredményességre is.

Valljuk be őszintén, azért ilyen változásoknak sokan örülnénk.

Az elmúlt években több száz résztvevővel, köztük számos visszatérővel többnyire Budapest különböző pontjain zajlott ez az egyhetes szakmai programsorozat. Bízunk benne, hogy idén a 8 online workshop azoknak is lehetőséget biztosít a (be)kapcsolódásra, akik személyesen esetleg nem biztos, hogy részt tudnának venni. Ugyanez igaz a hazánkban élő külföldiekre, expatokra is, akiket az angol nyelvű programjainkra várunk sok szeretettel.

Akik számára a facilitáció még ismeretlen, ők online és személyes workshopjainkon egyaránt kipróbálhatják, megtapasztalhatják milyen előnyökkel járhat egy jól facilitált esemény, egy kevésbé megtervezett, vezetett workshopnál. Akik pedig már jártasak néhány módszertanban, netán ők maguk is tevékenykednek facilitátorként, moderátorként, ők tovább bővíthetik tudásukat, új technikákat sajátíthatnak el.

A teljesség igénye nélkül szemezgessünk kicsit a programok közül

„Nekem a meeting a munkám”

okt. 19. 17:00 online

Ilyen kérdésekre keresünk és találunk választ: Milyen a “jó” meeting? Elég, ha eredményes, vagy kell hozzá valami extra? Minek és mikor kell megtörténnie, hogy a meeting “jó” legyen? Hogyan lehet a meeting szervező “született facilitátor”? Az egyik fontos személyes tanulság, amit magunkkal viszünk a workshopról: mi magunk mit tudunk jobbá tenni a napi munkánk részét képező meetingjeinkben.

Változni és változtatni: Jövőképem a Lego Serious Play használatával

okt.21. 17:00 offline

Magán-és üzletemberek részére, HR vezetők számára. Hogyan néz ki az új típusú munkavégzés? Mi fontos nekünk? Hogyan szeretnénk a jövőben együttműködni? Interaktív workshop egy meghatározott irányelv kidolgozásának céljából.

„Nehéz döntések”

okt. 22. 11:00 offline

Nagyon sok cég küzd a saját működésén belül észlelhető markáns különbségekkel: pl. gyártásban szigorú szabálykövetés, míg a mérnökök között liberális, rugalmas légkör. A Covid a home office működéssel még magasabbra tette a mércét, és persze a különbséget is növelte a “táborok” között. Hogyan lehet facilitátorként megfelelőn támogatni ezeket a polarizált helyzeteket? Milyen megközelítések, módszerek segíthetnek? Gyere el, ha te is keresed ezekre a kérdéseket a válaszaidat!

Regisztráció és a részletes heti program ITT

Jelenleg személyes és online workshopokkal egyaránt készülünk, ám ha a járványügyi helyzet úgy alakul, az offline workshopok túlnyomó többségét át tudjuk költöztetni az online térbe. Amelyeknél a módszertan vagy a téma ezt nem teszi lehetővé, természetesen visszatérítjük a regisztrációs díjat.

És amit még nem is mondtunk, hogy a Nemzetközi Facilitációs Hét eseményeihez kapcsolódva egy játékot is hirdetünk, melynek részleteire a nyitóeseményen derül fény. A játék résztvevői között olyan értékes tombolanyereményeket sorsolunk, mint online kurzusok, facilitációs eszközök, online vezetőfejlesztési szimuláció kipróbálása, business coaching, workshop facilitálás…

Szerintünk megéri!

Találkozzunk a 4. Nemzetközi Facilitációs Héten!