Levizsgázott az első Qualified Facilitátor® csapat

2016. 10. 04. | Írta: WWieland | Kategória: Esemény

2016 szeptemberét az első hazai facilitátor záróvizsgával zártuk, amit a dinamizmus, a kreativitás és a vidámság jellemzett. A WWieland Akadémia 9 modulos facilitátor képzés vizsgája nemcsak értékelő, visszajelző, hanem gyakorló- és tanulóterep is volt egyben.

Sikeres záróvizsgát tettek facilitátoraink

Szeptember 20-i facilitátor vizsgán öt,különböző területről érkező szakember az általa választott módszerrel, és – a WWieland működésmódját nagyon erősen meghatározó – nagy szabadságfokkal járta körül az együttműködés témakörét.

„A facilitáció szakmai szívügyem, a facilitatív szemlélet pedig az élet minden mozzanatát átszövő misszióm”– vezette fel a napot Wieland Veronika, a WWieland Akadémia vezetője.

„Az az inspiráló ebben a műfajban, hogy meg lehet tapasztalni, ahogy az emberek közössége bölcsebb, mint az egyén egyedül. Ez a nézőpont mindig beválik, és a sikere miatt egyre jobban terjed.”

Számos tréning, konzultáció, több hónapos szupervízió előzte meg az első facilitátori vizsgát, ahol a jelöltek különböző workshop technikákkal járták körbe az együttműködés témakörét.

Kezdésként Mokos Katalin World Café-jával hangolódtunk a témára, mélyebbre Pribélyi-Nagy Melindával moderációval ástunk, majd az inspiráló visszajelzést Zsargó Szilvi facilitálásával OPERA-val dolgoztuk ki. Ebéd után a Potápi Rita által vezetett workshopon igazi csapatmunkával vizuális facilitációs elemekkel megalkottuk közös székünket, s végül Pályer Krisztina arra bátorította a résztvevőket, hogy a Pro Action Caféba hozzák be saját témáikat.

Lapozz bele a facilitátori vizsga galériájába: itt

A WWieland újra meghirdeti, a második képzési etapját, ahova bátor „varázslótanoncok” jelentkezését várjuk! Bővebb információ és jelentkezés:itt