VISSZASZÁMLÁLÁS – indul a Nemzetközi Facilitációs Hét

2019. 10. 17. | Írta: WWieland | Kategória: Esemény

3, 2, 1, visszaszámlálás indul! 2019. október 7-én itthon is elrajtol a második Nemzetközi Facilitációs Hét, amely október 13-ig izgalmasabbnál izgalmasabb programokat kínál a “Szabadítsd fel a csapatban rejlő erőforrásokat!” mottó jegyében.

Gyertek, vegyetek részt, próbáljátok ki, hogy megismerjétek a facilitációs technikák változatos eszköztárát!

A teljesség igénye nélkül íme egy válogatás programjaink közül.

A teljes programlistát itt találjátok!

Erő a sokszínűségben – DISC alap és DISC haladó

Időpont: október 8. 9:00-12:00 és október 8. 13:00-16:00
Helyszín: Budapest, Létra Klub

Hogyan és mi motivál minket? Hogyan lehet különböző típusú embereket irányítani egy cél érdekében úgy, hogy közben jól is érezzék magukat? Nehezebb helyzetekben milyen erőforrásokat lehet mozgósítani? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az Erő a sokszínűségben címet viselő workshopokon, amelyeken a DISC rendszer elemeit is megismerheted

Megtartani vagy elengedni? – A munkaerő megtartás kihívásai és megoldásai

Időpont: október 10. 14:00-17:00
Helyszín: Budapest, Studio Sonart

Ezt a workshopot valós vállalatvezetői igény hívta életre, és a célja nem más, mint megtalálni a válaszokat többek között az alábbi kérdésekre: mi az igazán fontos, mire kell igazán fókuszálnunk, hogy sikeresek legyünk munkavállalóink megtartásában? Egyáltalán a munkaerő megtartásra kell a jövőben fókuszálnunk? Vagy készüljünk fel inkább az állandó változásra, arra, hogy gyakran kell majd új kollégákat munkába állítanunk?

Válságkezelés és problémamegoldás facilitációval

Időpont: október 7., 15:00-17:00
Helyszín: Budapest, Ex Ante Tanácsadó Iroda

Bizony előfordul, hogy vállalkozásunk nehéz helyzetbe kerül. Ilyenkor minden erőnkkel próbálunk megoldást találni és kijutni a nehezebb időszakból. Ezen a kétórás workshopon azt járjuk körbe, mire képes a facilitáció és miért ez az egyik leghatékonyabb eszköz (nem csak) nehéz helyzetekben.

Agilitás és facilitáció – avagy hogyan növeljük egy agilis csapat eredményességét a facilitáció eszközeivel

Időpont: október 9. 17:00-21:00
Helyszín: Budapest, Metropolitan Egyetem

Hogy hogyan kapcsolódik össze az agilis működés és a facilitáció, azt megtudhatjuk ezen az interaktív workshopon, ahol megismerhetjük a facilitációt, mint szemléletet, ismeretet szerezhetünk olyan soft kompetenciákról, melyek szükségesek ahhoz, hogy az emberek együttműködését megkönnyíthessük.

Visszajelzési adok-kapok

Időpont: október 8. 9:00-12:00
Helyszín: Győr

Minden embernek szüksége van arra, hogy mások által rálásson a teljesítményére, munkájára, elért eredményeire és hiányosságaira. A vezetői lét egyik elidegeníthetetlen sajátja és egyben felelőssége a visszajelzés kultúrájának megteremtése. Mire való, mit szolgál a visszajelzés?

RobotMaker sprint és Sailboat retro workshop LEGO® SERIOUS PLAY® módszerrel

Időpont: október 9. 9:00-12:00
Helyszín: Pannon Kincstár

Legyél Te is mérnök! Építs ROBOTOT és tapasztald meg a csapatban rejlő erőt! RobotMaker sprint és Sailboat retro workshop.

Reggeli nyitott kávékör

Időpont: október 11. 8:00-9:00
Helyszín: Café Frei, Eifel tér

A kör, azaz a Circle Way, mint facilitációs módszer, a jelenlétről, a részvételről, a felelősségvállalásról, az önuralomról, a minőségi beszélgetésről és a hatékony vezetésről szól. A beszélgetést a kör támfalként tartja össze.

A részvételen alapuló döntéshozás facilitálása

Időpont: október 10. 9:30-12:30
Helyszín: MEMO Ház

Egy csoport vagy csapat kollektív intelligenciáját kiaknázó döntéselőkészítés bizonyítottan jobb minőségű és hatékonyabb döntéseket eredményez. Ezen a workshopon olyan facilitációs módszerekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyeket nemzetközi szervezetek már hatékonyan alkalmaznak döntéselőkészítési gyakorlatukban.