Események betöltése

« Összes Események

Qualified Facilitator® képzési program

február 29 @ 08:00 - 17:00

A facilitáció olyan tevékenység, amely megkönnyíti a feladat végrehajtást mások számára.

A facilitátor meghatározott célok mentén megtervezi és levezeti a különféle csoportos munkafolyamatokat, eseményeket (pl. megbeszélés, konferencia, workshop stb.) Semleges nézőpontból elősegíti a tiszta gondolkodást, valódi részvételt, bevonódást és az eredmények rögzítését.

A facilitátori kompetenciák elsajátíthatóak biztos csoportdinamikai alapok, önismeret és módszertani ismeret illetve magabiztos gyakorlat megszerzésével.

Az immáron több mint 13 képzésből álló képzéssorozatunk rugalmasan az igényekhez és lehetőségekhez szabva végezhető el. Ha csak egy-egy módszerre, gyakorlatra, önismeret bővítésre van szükséged, akkor jelentkezhetsz az általad választott tréningekre önmagukban is.

Viszont, ha tapasztalt facilitátorrá szeretnél válni, akkor mindenképpen több képzési modul elvégzését javasoljuk. Korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az alapvető facilitátori kompetenciák megszerzéséhez a képzéseink közül minimum 7 modul elvégzése szükséges, melyek között mindenképpen szerepelnek az alap tréningek (Facilitátori szerep és az Aratás művészete). A képzések között javasoljuk a tanultak azonnali gyakorlatba ültetését. Habár képzéseink nagyon gyakorlat orientáltak, és a résztvevők számára aktuális helyzetre készítenek fel, mégis fontos, hogy minél több lehetőséget megragadjanak a résztvevők workshopok, megbeszélések, konferenciák levezetésével a gyakorlásra, tapasztalat szerzésre.

Lehetőség van 7 tréninget követően jelentkezni Qualified Facilitator® minősítő vizsgára, melyről a lap alján olvashatsz bővebb leírást.

Akiknek ajánljuk

Agilis coachok, Scrum masterek, csoportvezetők, trénerek, team coachok, projekt menedzserek, szervezetfejlesztők, képzési vezetők, facilitátorok, mediátorok, előadók, tanárok.

A Qualfied Facilitator® Program

A képzés moduljai igény szerint végezhetők el:

Alap tréningek, melyeket minden facilitátornak ajánlunk elvégezni:

  • Facilitátori szerep
  • Aratás művészete

Emellett a Qualified Facilitator® minősítő vizsgára jelentkezés alapfeltételei az ezeken való részvétel.

Információk

Tréning kezdésének időpontja

Jelentkezéseket folyamatosan fogadunk, az egyes modulok tetszőleges sorrendben végezhetőek el, illetve személyes egyeztetést tanácsolunk.

Részvételi díj

Minden képzés oldalán megtalálható az adott tréning díja. Abban az esetben, ha valaki elköteleződik a Qualified Facilitatori program elvégzése mellett, személyre szabott ajánlatot készítünk a választott és kötelező tréningekre vonatkozóan. Magánemberek és civil szférából érkezők kedvezményesen vehetnek részt a programban!

Amennyiben legalább 7  képzésre kívánsz jelentkezni a regisztrációt követően küldünk pontos részvételi díjakat, melyek a célcsoportod számára biztosított kedvezményt tartalmazzák.

A korábban elvégzett modulok beszámítanak a Qualified Facilitator® minősítő vizsgára készülők képzéseibe!

Fizetési feltételek és részvétel

A képzés díja egy összegben vagy modulonként az egyes modulokat megelőzően átutalással fizetendő. Teljes program esetén az egy összegben befizető jelentkezők 5% kedvezményben részesülnek.

A tréningeken a részvétel csak akkor biztosított, ha előzőleg a részvételi díj befizetésre került!

A képzés díja minden esetben tartalmazza a résztvevői anyagokat és a kávébekészítést. A díj nem tartalmazza az ebédet!

Az egyes tréningek lemondása díjmentesen a képzés előtt min. 2 héttel lehetséges. Amennyiben 2 héten belül történik a lemondás a képzés díjából 50%-ot, 1 héten belüli lemondás esetén 0% térítünk vissza a felmerült költségek és a tréner díjának fedezése érdekében.

Részvételi lehetőség az egyes modulokon

Lehetőség van a modulokon külön is részt venni, ha nem kívánsz megismerkedni a Facilitátori képzés minden moduljával. Ebben az esetben, az egyes modulok díjai megtalálhatóak a képzéseket bemutató oldalakon.

Van lehetőség a modulokon való ismételt részvételre is! Az ismétlés napi díja: 10.000,- + Áfa (a díja résztvevői füzetet nem tartalmazza, csak a kávé bekészítést és a részvételt).

Qualified Facilitator® minősítés megszerzésének feltételei

Minimum 7 modul

Az alapvető facilitátori kompetenciák megszerzéséhez és a Qualified Facilitator® vizsgára jelentkezéshez a képzéseink közül minimum 7 elvégzése szükséges, melyek között mindenképpen szerepelnek az alap tréningek (Facilitátori szerep és az Aratás művészete). Az online.facilitator.hu oldalon elvégzett képzések is beszámítanak a képzési programba. Ebben az esetben az alkalmazást, gyakorlást a megvalósított workshop forgatókönyvével és a workshopon készül fotóval tudja igazolni a jelentkező, melyeket az info@wwieland.hu szükséges elküldeni.

Gyakorlat

A vizsgára jelentkezés feltétele a megszerzett önálló gyakorlat is. Ezért a képzési modulok között javasoljuk a tanultak azonnali gyakorlatba ültetését. Habár képzéseink nagyon gyakorlat orientáltak, és a résztvevők számára aktuális helyzetre készítenek fel, mégis fontos, hogy minél több lehetőséget megragadjanak a résztvevők workshopok, megbeszélések, konferenciák levezetésével a gyakorlásra, tapasztalat szerzésre. A megszerzett gyakorlatot be kell mutatni a jelentkezési lapon.

Szupervízió

A szupervízió célja a facilitátori kompetenciák fejlesztése, mélyítése a kooperáció és a hatékonyság növelése. Elősegíti az átélt tapasztalatok, érzelmi bevonódások egyéni “beakadások” feldolgozását és a témában való előrelépést. A szupervízó 4 hónapon keresztül zajlik egy online platformon, végül egy vizsgára felkészítő egy napos szupervízióval zárul.

Vizsga

A résztvevők a tudásukat és gyakorlatukat egy záró vizsgán tudják bemutatni. A vizsgán minden résztvevő facilitál egy 45 perces workshopot. A workshopon való teljesítményt értékeljük és az erősségeket és fejlesztési javaslatokat tartalmazó összefoglalóban utólag kapják meg a résztvevők egy írásos értékelés formájában. A sikeres vizsgázók egyúttal megkapják a Qualified Facilitator® oklevelet. Az oklevéllel további kedvezményeket is biztosítunk a későbbiekben a minősített facilitátorok számára. Akik sikertelenül vizsgáznak a vizsgát megismételhetik egy másik alkalommal a fejlesztési javaslatok megfontolásával.

Jelentkezés

Kérjük jelezd vizsgára jelentkezési szándékodat az info@wwieland.hu e-mail címen. Ezt követően megküldjük a jelentkezési lapot, melyben az alap adatokon kívül a megszerzett gyakorlatot is be kell mutatni a megadott szempontok alapján.

A szupervízió és a vizsga díja: 125.000,- + áfa.

Részletek

Dátum:
február 29
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategória:

Szervező

Wieland és Wieland Kft.
Telefon:
+36-23-951-410
E-mail:
info@wwieland.hu
Honlap:
https://facilitator.hu

Helyszín

Terrapark konferenciaterem
Liget utca 3/2.
Budaörs, 2040
+ Google Térkép