Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tudatos jelenlét a facilitációban

Az esemény szervezés alatt áll!

2020.12.31. @ 08:00 - 17:00

Miben különbözhet, ha a facilitátor technikailag jól levezeti a meetinget attól, amikor személyes jelenlétével hozzájárul a találkozó sikeréhez? Az igazi különbség jelenlétnek a minőségében, mélységében, tudatosságában rejlik. Észlelni azt, amikor elrugaszkodik a csoport a saját realitásától, vagy amikor túl hamar ítélkeznek a dolgok felett, esetleg azt, amikor olyan terhet akarnak a facilitátorra tolni, ami semmiképpen sem az övé, alapos felkészültséget és minden ítélettől mentes, szabad figyelmet igényel.

Egy jó facilitátornak ismerni kell a folyamatokat, a megbízói igényeket, módszertanokat, de legfőképpen önmagát. Az eredményes facilitáció alapja az önismeret és a tudatosság. Tudatos jelenlét, a figyelem tudatos irányítása, szándék szerinti döntések meghozatala, megfelelő beavatkozás megvalósítása vagy éppen tudatos elhagyása. Mindez önmagunk, reakcióink, „dobozaink”, határaink, mozgatórugóink ismerete nélkül lehetetlen.

Facilitátorként nem az irányítás a cél, hanem a vezetés, a folyamat mederben tartása azáltal, hogy felismerjük azokat a szélsőséges, speciális helyzeteket, amiket a csoport, egy konfliktus, maga a téma, vagy esetleg mi magunk, mint facilitátorok generálunk. Ehhez bizony mindvégig semleges, külső nézőpontból kell tudnunk szemlélni a külső és belső történéseket.

A Tudatos jelenlét a facilitációban képzés önismeretre, semlegesség megőrzésére és tudatosságra épít. Gyakorlott facilitátorként, vezetőként fontosnak tartjuk, hogy ezek ne csak elméletben legyenek meg, mint fontos készségek, hanem a résztvevők már a tréning során is gyakorolják a saját érzéseik, gondolataik kezelését, figyelmük kint tartását, ítéleteik elengedését. Célunk, hogy a facilitátori kompetenciákon keresztül nézzenek önmagukra, képesek legyenek felmérni, hogy valóban semlegesek-e egy adott szituációban és saját érzéseiken, félelmeiken, berögződéseiken felülemelkedve, a lehető legjobb döntést hozzák.

A 1 + 1/2 napos képzés két napja között lévő néhány hét lehetővé teszi, hogy az első napot követően a résztvevőknek legyen alkalma arra, hogy a tanultakat beépítsék, figyelgessék önmagukat, reakcióikat, és a következő fél napra, mindezt behozva, még célirányosabban tudjanak dolgozni önmagukon.

A képzés az egyéni, páros és csoportos gyakorlatokon keresztül támogatja a résztvevőket abban, hogy facilitátori képességeiket fejlesszék, elmélyítsék. Nem elhanyagolható mellékhatása, haszna a folyamatnak az önismeret emelése és az önreflexiós képesség javítása.

Veró és Imre közösen tartják ezt a képzést. Bár gyakorló, tapasztalt szervezeti tanácsadóként, coachként és facilitátorként különböző utat jártak be az elmúlt évtizedek során, az alapokban azonban mélyen egyetértenek. Reményeik szerint inspiráló együttműködésük a résztvevőkre is ösztönzőleg fog hatni.

Akiknek ajánljuk

facilitátorok, moderátorok, coachok, teamcoachok, kkv vezetők, szervezeti közép- és felsővezetők, pedagógusok

Program

1. Nap

  • Facilitátori kompetenciák
  • Being & Doing (Lét és Tett)
  • Figyelem tudatos irányítása
  • Ítéletek kezelése
  • Elengedés vagy beavatkozás

2. Nap (fél nap)

  • Tapasztalatok feldolgozása
  • Jelenlét szintjei

Tréner

Wieland Veronika – Wieland és Wieland Kft.

Sivó Imre – ICG Kft.

Információk

A képzés időpontja:

szervezés alatt

A képzés helyszíne: 2040 Budaörs, Terrapark konferencia terem, Liget utca 3/2.

A képzés díja: 55.000,- Ft (Áfa mentes)

Részletek

Dátum:
2020.12.31.
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategória:

Szervező

Wieland és Wieland Kft.
Telefon:
+36-23-951-410
E-mail:
info@wwieland.hu
Honlap:
https://facilitator.hu

Helyszín

Terrapark konferenciaterem
Liget utca 3/2.
Budaörs, 2040
+ Google Térkép