Qualified facilitator®

2021. 03. 22. | Írta: Mészáros Barna |
  • A facilitáció olyan tevékenység, amely megkönnyíti a feladat végrehajtást a csoportok számára.
  • A facilitátor meghatározott célok mentén megtervezi és levezeti a különféle csoportos munkafolyamatokat, eseményeket (pl. megbeszélés, konferencia, workshop stb.) Semleges nézőpontból elősegíti a tiszta gondolkodást, valódi részvételt, bevonódást és az eredmények rögzítését.
  • A facilitátori kompetenciák elsajátíthatóak biztos csoportdinamikai alapok, önismeret és módszertani ismeret illetve magabiztos gyakorlat megszerzésével.

QUALIFIED FACILITÁTOR® képzési program

Az immáron több mint 13 képzésből álló képzéssorozatunk rugalmasan az igényekhez és lehetőségekhez szabva végezhető el. Ha csak egy-egy módszerre, gyakorlatra, önismeret bővítésre van szükséged, akkor jelentkezhetsz az általad választott tréningekre önmagukban is.

Viszont, ha tapasztalt facilitátorrá szeretnél válni, akkor mindenképpen több képzési modul elvégzését javasoljuk. Korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az alapvető facilitátori kompetenciák megszerzéséhez a képzéseink közül minimum 7 modul elvégzése szükséges, melyek között mindenképpen szerepelnek az alap tréningek, melyeket minden facilitátornak ajánlunk elvégezni (Facilitátori szerep és az Aratás művészete). Emellett a Qualified Facilitator® minősítő vizsgára jelentkezés alapfeltételei az ezeken való részvétel.

Habár képzéseink nagyon gyakorlat-orientáltak, és a résztvevők számára aktuális helyzetre készítenek fel, mégis fontos, hogy minél több lehetőséget megragadjanak a résztvevők workshopok, megbeszélések, konferenciák levezetésével a gyakorlásra, tapasztalat szerzésre. Ezért a képzések között javasoljuk a tanultak azonnali gyakorlatba ültetését.

Lehetőség van 7 tréninget követően jelentkezni Qualified Facilitator® minősítő vizsgára, melyről a lap alján olvashatsz bővebb leírást.

Akiknek ajánljuk

Szervezetfejlesztők, facilitátorok, csoportvezetők, Agilis coachok, Scrum masterek, trénerek, team coachok, projektmenedzserek, képzési vezetők, mediátorok, előadók, tanárok.

Tréning kezdésének időpontja

Jelentkezéseket folyamatosan fogadunk, az egyes modulok tetszőleges sorrendben végezhetőek el a közzétett időpontokban. Személyes egyeztetést javaslunk a jelentkezés folyamatával kapcsolatban: info@wwieland.hu email címen.

Részvételi díj

Minden képzés oldalán megtalálható az adott tréning díja. Abban az esetben, ha valaki regisztrációval elköteleződik a Qualified Facilitatori program elvégzése mellett, személyre szabott ajánlatot készítünk a pontos díjakkal a választott és kötelező tréningekre vonatkozóan. Magánemberek és civil szférából érkezők kedvezményesen vehetnek részt a programban! A korábban, a Wieland és Wieland-nál elvégzett modulok is beszámíthatóak a Qualified Facilitator® minősítő vizsgára jelentkezéskor, de erről is szükség van személyes egyeztetésre.

Azok, akik tanácstalanok, hogy milyen képzésekre jelentkezzenek összeállítottunk egy javasolt képzési palettát, aminek díjazásáról EZEN az oldalon tudsz tájékozódni.

Fizetési feltételek és részvétel

A képzés díja egy összegben vagy modulonként az egyes modulokat megelőzően átutalással fizetendő. Teljes program esetén az egy összegben befizető jelentkezők 10% kedvezményben részesülnek.

A tréningeken a részvétel csak akkor biztosított, ha előzőleg a részvételi díj befizetésre került! A képzés díja minden esetben tartalmazza a résztvevői anyagokat és a kávébekészítést. A díj nem tartalmazza az ebédet!

Fontos! Az egyes tréningek lemondása díjmentesen a képzés előtt min. 2 héttel lehetséges. Amennyiben 2 héten belül történik a lemondás a képzés díjából 50%-ot, 1 héten belüli lemondás esetén 0% térítünk vissza a felmerült költségek és a tréner díjának fedezése érdekében.

Részvételi lehetőség az egyes modulokon

Lehetőség van a modulokon külön is részt venni, ha nem kívánsz megismerkedni a Facilitátori képzés minden moduljával. Ebben az esetben, az egyes modulok díjai megtalálhatóak a képzéseket bemutató oldalakon.

Van lehetőség a modulokon való ismételt részvételre is! Az ismétlés napi díja: 10.000,- + Áfa (a díja résztvevői füzetet nem tartalmazza, csak a kávé bekészítést és a részvételt). Az ismétlők részvételi lehetősége egy tréningen korlátozottak, ezért az általad kiválasztott tréningre vonatkozóan mindeképp kérj tájékoztatást az info@wwieland.hu email címen.

 

QUALIFIED FACILITATOR® MINŐSÍTÉS MEGSZERZÉSÉNEK FELTÉTELEI

Minimum 7 modul

Az alapvető facilitátori kompetenciák megszerzéséhez és a Qualified Facilitator® vizsgára jelentkezéshez a képzéseink közül minimum 7 elvégzése szükséges, melyek között mindenképpen szerepelnie kell az alap tréningek (Facilitátori szerep és az Aratás művészete). Az online videó kurzusok is beszámítanak a képzési programba. Ebben az esetben az alkalmazást, gyakorlást a megvalósított workshop forgatókönyvével és a workshopon készül fotóval kell igazolnia a jelentkezőnek, amelyeket az info@wwieland.hu email címre szükséges elküldeni.

Gyakorlat

A vizsgára jelentkezés feltétele a megszerzett önálló gyakorlat is. Ezért a képzési modulok között javasoljuk a tanultak azonnali gyakorlatba ültetését. Habár képzéseink nagyon gyakorlatorientáltak, és a résztvevők számára aktuális helyzetre készítenek fel, mégis fontos, hogy minél több lehetőséget megragadjanak a résztvevők workshopok, megbeszélések, konferenciák levezetésével a gyakorlásra, tapasztalatszerzésre. A megszerzett gyakorlatot be kell mutatni a jelentkezési lapon.

Szupervízió

A szupervízió célja a facilitátori kompetenciák fejlesztése, mélyítése, valamint a kooperáció és a hatékonyság növelése. Elősegíti az átélt tapasztalatok, érzelmi bevonódások, egyéni “beakadások” feldolgozását és a témában való előrelépést. A szupervízó 4 hónapon keresztül zajlik egy online platformon, végül egy vizsgára felkészítő egy napos szupervízióval zárul.

Vizsga

A résztvevők a tudásukat és gyakorlatukat egy záró vizsgán tudják bemutatni. A vizsgán minden résztvevő facilitál egy 45 perces workshopot. A workshopon való teljesítményt értékeljük. Az erősségeket és fejlesztési javaslatokat tartalmazó összefoglalót utólag kapják meg a résztvevők írásos értékelés formájában. A sikeres vizsgázók Qualified Facilitator® oklevelet is kapnak. Az oklevéllel további kedvezményeket is biztosítunk a későbbiekben a minősített facilitátorok számára. Akik sikertelenül vizsgáznak a vizsgát megismételhetik egy másik alkalommal a fejlesztési javaslatok megfontolásával és 45.000,- Ft-os pótvizsgadíj megfizetése ellenében.

Jelentkezés

A Qualified Facilitator® programra EZEN a felületen – a nyílt képzéseinket tartalmazó oldalon -, vagy az info@wwieland.hu e-mail címen tudsz jelentkezni.

Vizsgára jelentkezés

Kérjük vizsgára jelentkezési szándékodat mindenképp e-mailben az info@wwieland.hu címen jelezd felénk. Ezt követően megküldjük a vizsgára való jelentkezési lapot, melyben az alap adatokon kívül a megszerzett gyakorlatot is be kell mutatni a megadott szempontok alapján.

További információt a 06 20 227 2982-es számon kérhetsz.

 

Az eddig végzett Qualified Facilitátorokat® az alábbi képre kattintva találod meg:


Notice: Undefined offset: 0 in /srv/users/wwieland/facilitator.hu/www/wp-content/themes/facilitator/single-teszt.php on line 127

Notice: Trying to get property of non-object in /srv/users/wwieland/facilitator.hu/www/wp-content/themes/facilitator/single-teszt.php on line 127