Nyáron jégheggyel?

2016. 07. 11. | Írta: WWieland | Kategória: Tippek

A nyári szabadságolások alatt jellemzően az irodák is csendesebbek, nyugisabbak, ilyenkor több időnk jut arra, hogy önmagunk fejlesztésével is foglalkozzunk, új ötleteken, megoldásokon törjük a fejünket.

Már a csapattal való közös ötletelésben is, de a prezentációban mindenképp segítségünkre lehetnek a metaforák, sablonok, melyek bizonyítottan segítik az elvonatkoztatást, a bevonódást, az új ötletek felszínre törését…

azaz jellemzően hamarabb érkezik meg a lényeg. Ha nem vagy profi rajzoló, akkor bikablo® poszterekkel időt, energiát és papírt is spórolsz.

Nagyvállalati közegben sajnos még mindig nem ritka, hogy az egyórás meetingen 30 vagy még több dia végigpörgetésével „nyűgözik le” a résztvevőket, akik vagy már az első 10 percben lecsatlakoznak, vagy azt veszik észre, hogy vége a megbeszélésnek és ismét nincs idő kérdésfeltevésre. Nem kérdés, hogy ez a folyamat motivációvesztéshez vezet.

A jó hír az, hogy egyre többen látják be, hogy a ppt-vel túlterhelt kultúrába a vizualizálás visszahozása, újszerű és eredményes megoldás. Serkenti az elmét, teljesen más reakciókat vált ki, inspirál, logikusabbá, könnyebben értelmezhetővé teszi a komplex folyamatokat, ezáltal segíti a ráhangolódást és az elköteleződést.

Jéghegy vagy légballon homokzsákkal?

Függetlenül attól, hogy a jól ismert jéghegy vagy a kevésbé megszokott légballon metaforáját hívjuk segítségül, mindegyikben benne van a szabadság és a rugalmasság. A szimbólumokat minden résztvevő a saját szemüvegén keresztül nézi, értelmezi, ezért használatuk előtt javasolt megvizsgálni, hogy maga a szervezet illetve a vezető nyitott-e arra, hogy más nézőpontokat is befogadjon.

Hiszünk abban, hogy egy vállalat a vezetőin keresztül lesz kész erre.

Kezdj el kísérletezni a vizualizálással a saját területeden és a különbség nemcsak garantált, de mérhető is. A vizualizálás segíti a fókuszálást, ráhangolódást, megértést és többek közt ezen soft tényezők az eredmények a mozgatórugói. Ezek hiányában várhatjuk az eredményeket, de nem érdemes, vagy csak sokkal több munkával jönnek és kevés rá az esély, hogy élvezzük az oda vezető utat.

Neked is megfordult már a fejedben, hogy a következő alkalommal jó lenne valami jópofa, a folyamaton végigvezető sablonnal feldobni a meetingedet? De még nem szántál időt a megfelelő metafora megtalálására és megrajzolására?

bikablo® poszterek ezeket az akadályokat mind áthidalják. 10 különböző, flipchart táblára akasztható poszter a felhasználás széles spektrumát biztosítja. Rendkívül praktikus és takarékos megoldás, ugyanis a plakát elé helyezhető átlátszó fólia táblafilccel írható, szárazon törölhető, és ezáltal a plakátokat végtelen mennyiségben újrahasznosíthatod.

Nézd meg a 3 perces videót a bikablo® poszterek használatáról: itt