Rajzoljunk, jegyzeteljünk – na de mire, és hogyan?

2019. 04. 18. | Írta: WWieland | Kategória: Tippek

Ugye ismerős az érzés, amikor a semmiből hirtelen jön egy tökéletes gondolat, egy szuper ötlet, de nincs mire leírni. Próbálod megjegyezni, de amikor papír közelébe kerülsz, már a felére sem emlékszel. Ezen a helyzeten is segítünk legújabb hírlevelünkben.

Legyen mindig kéznél

4-2-Sketch és a Bulletproof jegyzetfüzetek pont akkorák, hogy egy kisebb méretű táskában is könnyedén elférnek. Előbbit azért is szeretjük olyan nagyon, mert papírjain még a festék sem üt át. Ha egy tréningre vagy workshopra készülsz és tökéletesíteni szeretnéd vázlatodat, akkor ez a Sketch jegyzetfüzet a legjobb választás. Utóbbi, tehát a Bulletproof nagyon stílusos, bőrből készült kötéssel a legjobb barátod lesz, ha gondolatokat, ötleteket kell gyorsan papírra vetni.

Na jó, de hogy?

Ha azzal már megvagyunk, hogy a táskánkban mindig lapul egy jegyzetfüzet, már fél siker. Jegyzetelni már van mibe, most jöhet a következő lépés, a jegyzetelés módja. Természetesen most nem azokról a naplószerű bejegyzésekről beszélünk, amelyeket magunknak írunk fel a napi rohanás alatt, hanem azokról a jegyzetekről, amelyeket egy-egy workshopra vagy tréningre álmodtunk meg és amelyek egyszer majd egy nagyobb flipcharton is helyet kapnak. Oda pedig nem kerülhetnek fel akármilyen betűk és alakzatok.

Rajzolni mindenki tud, szokták mondani, csak elő kell csalogatni ezt a tudást. Nekünk sokat segített a kézírás gyakorlásához kitalált jegyzetfüzet, amely segít elsajátítani néhány szuper trükköt, akár NoOne markerekkel, akár ecsethegyű ArtMarkerekkel vagy fineOne filcekkel is tervezzük a jegyzetelést.

És mivel?

Erről már sokszor volt szó, a rendelkezésünkre álló filctollak és kréták tárháza végtelen. Ecsethegyű, vékonyhegyű, vastaghegyű, filc, kréta, fekete, fehér, színes, ide kattintva tényleg jó sok fajtát találtok. Próbálgassátok őket és találjátok meg azokat, amelyekkel a legjobban tudtok jegyzetelni.