Szánj időt az önfejlesztésre!

2018. 06. 13. | Írta: WWieland | Kategória: Tippek

Segítünk! Lassan visszaszámolunk a vakációig, tombol a hőség, indulnak a szabadságok. Ha a nyári pihenésed alatt sem szeretnél tétlenkedni, szánj egy kis időt az önfejlesztésre. Mutatjuk, milyen szuper eszközökkel lehetsz igazán eredményes.

Tanulási térképek minden mennyiségben 

Ha az Open Space, World Café, Vizuális facilitáció kifejezések mondanak neked valamit, akkor azért, ha pedig még sosem hallottál róluk, akkor azért lesznek segítségedre az úgynevezett tanulási térképek (már 11 féle módszertannal). Ezek a rövid útmutatók az egyes technikákhoz, módszertanok esszenciáját foglalják össze, könnyen áttekinthetően, szemléletes példákkal és tudnivalókkal. Így ha csak egy rövid ismétlésre vágysz vagy csak gyorsan képbe kerülnél, akkor ezeket az eszközöket neked ajánljuk.

Vesd papírra!

Ha nemcsak a módszertanok „elméleti” részét ismételnéd át, hanem gyakorolnád, fejlesztenéd a rajzolást, betűvetést, akkor az alábbi eszközök is tetszeni fognak neked.

TopChart asztali flipchart táblának igazán nem nagy a helyigénye, bárhol felállíthatod, akár a strandon, kávézóban vagy a kertben is és indulhat is a rajzolás, a workshopra készülő anyag előkészítése vagy bármilyen hasznos gondolat vizuális kiegészítése.

Kézzel írni egyre kevésbé szoktunk, ezt sem árt gyakorolni, fejleszteni. A Hand Lettering Pad a kézírás gyakorlására megalkotott jegyzetfüzet, amit bedobhatsz a hátitáskádba és egyszerűen előkaphatod napozás vagy pihenés közben. Tippekkel, sorvezetőkkel, minden egy helyen a gyakorláshoz.

Mint tudjuk, pihenés közben jönnek ám csak az igazán jó ötletek! Hogy mindig legyen kéznél valami, amibe gyorsan leírod őket, vidd magaddal a mySketchbook vázlatfüzet szettet!

Na jó-jó, jogos a kérdés, hogy mivel írj, rajzolj, skiccelj, firkálj, színezz!? Természetesen nem hiányozhatnak sehonnan a szuper minőségű, színes Neuland markerek vagy egy fineOne filctoll készlet! És hogy kedvenc markereid ne legyenek szanaszét a táskádban és könnyen megtaláld őket, tárold a gumírozott markertartóban!