Szánj időt a tervezésre – írd fel, tervezz, rajzolj és színezz!

2021. 02. 01. | Írta: WWieland | Kategória: Tippek

Az elmúlt év egyik legnagyobb tanulsága számunkra az volt, hogy a tervezés ugyan fontos, de rugalmasan kezelni a terveket és ha kell, akkor mindent újratervezni, legalább ennyire nélkülözhetetlen! Bár 2021 is tartogat még bizonytalanságokat, mi mégis arra buzdítunk: ülj le és tervezd meg ezt az évedet. Mi már megtettük és szívesen meg is osztjuk tippjeinket!

1. Jegyzetelj!

Nem baj, ha nem tudod hónapra pontosan lebontani, hogy mit mikor szeretnél megvalósítani, első körben az a fontos, hogy írj. Írj, jegyzetelj le minden gondolatot, ami felmerül benned, még akkor is, ha elsőre képtelenségnek vagy őrültségnek tűnhet. Hidd el, semmi sem az! Előfordulhat, hogy ha pár nap múlva visszatérsz a jegyzetekhez, ezek a gondolatok vezetnek majd tovább! A digitális évtervező helyett a kézzel készített jegyzetelést javasoljuk. Ha rajzolsz, kézzel írsz, még inkább mélyíted a célokat, terveket!

Tipp a jegyzeteléshez:

Jegyzetfüzet:BulletProof jegyzetfüzet, mySketchbook vázlatfüzet

Filcek minden mennyiségben és csodálatos színekben

2. Dekorálj!

Láthatod a mi tervezőnket is, szinte mindenhol találsz egy kis rajzot, apró dekorációt. Imádjuk színesíteni a szöveges elemeket, a szavakra képekkel, matricákkal ráerősíteni! Bátran használj te is dekorációs elemeket, ezek mind serkentik a jobb agyféltekét és ezáltal a kreativitást is!

Tipp dekoráláshoz:

Csodálatos színű markerek és matricák

3. Legyen mottód!

Válassz egy mottót az évre, egy olyan mondatot, pozitív gondolatot, ami meghatározza az egész évedet, és amire mindig visszagondolhatsz. Hidd el, érdemes jó mottót választani, hatással lesz az egész évre. A mi mottónk 2021-re a “Könnyű léptekkel előre”, ami kifejezi a belső erőnket, a bizakodást, a pozitív hozzáállást és a soha nem adjuk fel attitűdöt is.

4. Rangsorolj!

Kezdd az idei év tervezését azzal, hogy leírod, mit adott neked 2020. Mi az az öt fontos dolog, amire pozitívan gondolsz, majd utána írd le azt az ötöt is, amiben úgy érzed, fejlődnöd kell, vagy nem úgy sikerült, ahogy elképzelted. Majd gondolj 2021-re, kezdj egy új lapot és írd le, mire vágysz ebben az évben. Ha annyira pontos elképzeléseid vannak, akkor akár hónapra lebontva is írhatod a célokat, vágyakat.

5. Legyen haditerved!

Lehet, hogy újra kell majd tervezni többször, de fontos, hogy ne csak az adott célt lásd, hanem tudd azt is, mi kell ahhoz, hogy elérd. Legyen haditerved, A terved, B terved, akár C terved is, a lényeg az, hogy az adott célhoz vezető utat járd körbe több szempontból. Kérdezd meg magadtól, mire van szükséged ahhoz, hogy elérd? Mit kell fejlesztened? Miről kell lemondanod? Mit kell hozzá átgondolnod? Milyen akadályokat kell leküzdened? Legyen a terv minél részletesebb és ha nem nyomaszt, akkor a megvalósításhoz rendelj határidőt is magadnak. Így a halogatás csapdájába sem esel bele.

Reméljük, hogy hasznosnak találod tippjeinket! Kíváncsiak vagyunk a ti tippjeitekre is, osszátok meg velünk gondolataitokat Facebook oldalunkon!