Tippek nyári önfejlesztéshez

2019. 07. 15. | Írta: WWieland | Kategória: Tippek

A nyár sokak számára nemcsak a pihenésről, semmittevésről szól, hanem az önfejlesztésről, tanulásról is. Végre van egy kis időnk magunkra, amit tanulásra fordíthatunk.

tanulási térképeket nyaralásra is magaddal tudod vinni, hiszen kis méretüknek köszönhetően egyszerűbben beférnek a sokszor túlpakolt női táskába is.

A különböző módszereket feldolgozó térképek logikusan vezetnek végig az adott módszer legfontosabb tulajdonságain, intuitív illusztrációkkal és rövid, tömör megfogalmazással segítik az ismeretek bővítését.

Nemcsak akkor lehetnek segítségedre, ha egy adott módszert a nulláról szeretnél megismerni, hanem akkor is, ha csak ismételnél, vagy egy általad tartott workshopon mankóra lenne szükséged.

Történetmesélés

A történetmesélés vagy divatosabb nevén storytelling az egyik legjobb módja annak, hogy elmagyarázz egy koncepciót, felkeltsd a csapat érdeklődését új ötletek iránt vagy segíts másokat a kihívások, változások leküzdésében. A térképen szereplő rövid leírások, releváns képek abban segítenek, hogy könnyedén juss el egy adott történet, sztori lényegéhez és segítsd a csapattagokat a történet befogadásában.

Projektvezetés

A koncepció felvázolása mellett igazán nagy kihívást jelent a projektvezetés. Egy jó projektmenedzseren ugyanis nagyon sok minden múlik: ő az, aki segít a csoportnak meghatározni az adott projekt célját, segít megkeresni a célhoz vezető utat, támogatja a csapatot az úton felmerülő akadályok leküzdésében és bátorítja a tagokat a kitűzött célok elérésében. Nem kis feladat, de a tanulási térkép segítségével könnyedén elsajátíthatod a projektmenedzsment alapjait.

Scrum Flow 

Ez a tanulási térkép végigvezet az úgynevezett scrum flow-n, azaz elmagyarázza azt a gondolkodásmódot, ami az agilis megközelítés mögött bújik. Mert mi is az az agilitás? Egyéni felelősség, tiszta kereteken belül a döntéshozatal szabadsága, tiszteletteljes együttműködés.