Vigyél színt a szürke megbeszélésekbe!

2016. 08. 23. | Írta: WWieland | Kategória: Tippek

Hamarosan becsengetnek, így a legtöbb kisiskolás íróasztalán már ott sorakoznak a színes ceruzák, radírok, tollak, füzetek… De mi a helyzet a színeket, formákat kedvelő felnőttekkel? Itt az ideje, hogy rájuk, rád is gondoljunk, és ősztől közösen vessünk véget a szürke és unalmas vállalati meetingeknek.

Összegyűjtöttük az 5+1 legszükségesebb eszközt és őszi képzést, ami garantáltan izgalmas megbeszéléseket eredményez.

5+1 eszköz, ami egyetlen tréneri vagy workshoptáskából sem hiányozhat

  1. Fekete és színes filctollak – TIPP: A 43 Neuland színen felül a saját palettád kialakításának csak a fantáziád szabhat határt. Egy üres markerbe igazán egyedi színt keverhetsz. De a régi filceidet is őrizd meg, mivel az utántöltéssel nemcsak a környezetet, de a pénztárcádat is kímélheted.
  2. Moderációs kártyák – TIPP: Az elektrosztatikus slicky notes jegyzettömbök tökéletes eszközei az ötletelésnek, csapatmunkának, prezentációnak. Minden felületre tapadnak, de nyomot sehol sem hagynak. Csúsztasd körbe papírokat a táblán és egyetlen mozdulattal egy dinamikus és kreatív munkafelületet hozol létre. A résztvevők és az irodavezetés egyaránt imádni fogják.
  3. Öntapadós pontok – TIPP: A piros, zöld, kék, narancssárga, fehérjelölőpontok többek között az ötletek, feladatok gyors priorizálásában, skálázásnál, szavazásnál lehetnek segítségedre.
  4. Szimbólumok – TIPP: Ötletek, javaslatok értékelésénél a résztvevők különösen szeretik a szív, villám, villanykörte és kérdőjel szimbólumokat. Ezek tényleg csak egy tipp, szabad a pálya. Csapatoddal alakítsátok ki közösen a saját szimbólumrendszereteket, amit aztán a fehér öntapadós körökre magatok is rárajzolhattok.
  5. Jegyzetfüzet – TIPP: Akár tréningről vagy workshopról legyen szó, jegyzetfüzet, felírótábla és üres lap mindig legyen nálad. A visszajelző körnél biztosan jól fog jönni az emlékeztető.

+1 Vészhelyzet esetére: Nem árt, ha van nálad olyan papírszalag ragasztó, ami nem ragaszkodik túlzottan a falhoz, tapétához, így a képzés végén a helyszínt te is nyugodtan elhagyhatod.