A tudatos jelenlét az igazi siker kulcsa

2018. 10. 05. | Írta: WWieland | Kategória: Tréning

Tudatosan jelen lenni, irányítás helyett terelgetni, a külső körülményektől nem befolyásolva, fókuszáltan, semlegesen dönteni, ezek azok a pluszok, amelyek egy facilitátort igazán sikeressé teszik. Jó hír, hogy senki sem születik ezekkel a tulajdonságokkal, viszont gyakorlással, tréninggel előhozhatja, megerősítheti és be is építheti ezeket a mindennapokba. A Wieland Veronika és Sivó Imre által, közösen megálmodott Tudatos jelenlét a facilitációban tréning ebben segít.

Mi kell ehhez?

Facilitátorként nem elég ismerni a megbízói igényeket, a facilitációs eszközöket, a módszertanokat. Legalább ennyire fontos az, hogy önmagunkat ismerjük. Ha ugyanis kellő önismerettel rendelkezünk, képesek vagyunk a figyelmünket tudatosan irányítani, olyan döntéseket hozni, amelyek eredményre vezetnek, a megfelelő pillanatban tudunk egy folyamatba beavatkozni vagy éppen tudatosan távol tartani azt magunktól. De, hol és hogy tanuljuk ezt meg?

A Tudatos jelenlét a facilitációban tréning az önismeretre, semlegesség megőrzésére és tudatosságra épít. Az 1+1/2 napos képzés során nemcsak elméletben tanulhatjuk meg ezeket a fontos készségeket, hanem gyakorlatban is lehetőséget kapunk saját érzéseink, gondolataink kezelésére, ítéleteink elengedésére. A tréning egyéni, páros és csoportos gyakorlatokon keresztül segíti a facilitátori képességek fejlesztését, elmélyítését, az önreflexiós képesség javítását. Gyere, várunk!