Becsengettek! Ezekkel az őszi tréningekkel várunk

2021. 09. 03. | Írta: WWieland | Kategória: Tréning

Reméljük, hogy mindenkinek tartalmasan, sok pihenéssel és feltöltődéssel telt a nyár. A plusz energiákra szükség is lesz, hiszen jobbnál jobb képzésekkel várunk az ősz során. Rögtön mutatjuk is, mikkel készülünk.

Action Learning Facilitátor

Szeptember közepén egy háromnapos Action Learning Facilitátor tréninggel vágunk neki az őszi szezonnak. Az akciótanulás ereje az élményalapú és cselekvésekkel átszőtt tanulási ciklusban rejlik. Mindez olyan hihetetlen energiát és tettrekészséget ad csapatoknak, szervezeteknek, hogy saját erejükből képesek lesznek megújulni. Hogy facilitátorként hogyan segítheted ezt a folyamatot, azt a szeptember 14-én induló képzésünkön megtudhatod, elsajátíthatod.

Online Action Learning Facilitátori képzés

Ha már korábban részt vettél Action Learning Facilitátor képzésen, és a meglévő tudásod szeretnéd online térben hasznosítható tippekkel, eszközökkel kiegészíteni, saját online élménnyel gazdagodni, akkor a szeptember 17-ei képzésünk neked szól. Az Online Action Learning Facilitátori képzésen tudatosítjuk az akciótanuló csoportok online facilitálásához szükséges kompetenciákat, megmutatjuk, hogyan dolgozunk online a pillanat erejével úgy, hogy a személyes jelenlét hiánya ne legyen hatással a folyamat sikerességére. Továbbá elsajátíthatod az action learning ciklusainak rugalmas alkalmazását is az online térben.

Vizuális facilitáció

Mindig is irigyelted azokat, akik vagány flipchartokkal, táblaképekkel rukkolnak elő egy meetingen, vagy workshopon? Néhány kulcsfigura, motívum, betűtípus elsajátításával számodra is teljesen új lehetőségek nyílhatnak a csapatod, résztvevőid lenyűgözésére. A képzés célja, hogy feloldja azokat a blokkokat, amelyek esetlegesen elválasztanak a már meglévő rajzkészségeid használatától; valamint, hogy képessé tegyen metaforák megtalálására, majd azok leképezésére. Ez alatt a két nap alatt segítünk elsajátítani a vizualizálás alapelemeit és a lényegkiemelés gyakorlatát.

Opera technika

Ha úgy érzed, hogy sok időt töltesz olyan megbeszéléseken, amelyek sehova sem vezetnek, akkor a könnyen elsajátítható és akár már másnap bevethető Opera technika segítségedre lesz. Ez egy olyan hatékony csoportos döntéstámogató módszer, amely képes megváltoztatni az emberek gondolkodását. Az 5 lépcsős OPERA segítségével komplex témákkal kapcsolatban is képes leszel belátható időn belül eredményre, megoldásra jutni.

Facilitátori szerep

Facilitátor, moderátor, tréner, coach… gyakran halljuk, használjuk ezeket a szavakat, mégsem teljesen világos, hogy melyik mivel foglalkozik, milyen technikákkal dolgozik? A facilitátori szerep tréningen azon túl, hogy ezt kitisztázzuk, megismerheted a facilitátor legfontosabb kompetenciáit, szerepét és feladatait, a csoportdinamika alapelveit, kihívásait és az alkalmazható technikákat. Továbbá a gyakorlatorientált 2 napban elsajátíthatod a folyamattámogatás és tervezés lépéseit, a workshopokon alkalmazott kérdezéstechnikát, valamint rálátást kaphatsz a különböző módszertanokra, és azok alkalmazási lehetőségeire.