Egyre bővülő a Qualified Facilitátor® csapat

2019. 10. 17. | Írta: WWieland | Kategória: Tréning

Második alkalommal vettünk részt a Nemzetközi Facilitációs Hét szervezésében. Ez eseményt övező érdeklődés is bizonyította azt, amit már sok szituációban megtapasztalhattunk, milyen nagy szükség van a felkészült facilitátorokra egy-egy döntési folyamatban, projekt vagy feladat megoldásában. A faci hét, ahogy mi hívjuk magunk között, nekünk mást is üzent, mégpedig azt, hogy milyen sok nyitott, fejlődni vágyó facilitátor, vezető van közöttünk, akik szeretnék mélyíteni tudásukat.

Elsősorban nekik dolgoztuk ki öt évvel ezelőtt a Qualified Facilitátor® minősítő programunkat, amely azt a célt szolgálja, hogy

a szakmában fejlődni vágyókat nemzetközi standardokhoz igazodva kipróbált, megalapozott tudással és technikai felkészültséggel segítse.

Mikor tudsz jelentkezni?

Ha a WWieland Akadémia 13 modulból álló képzéssorozatából 7-et elvégeztél, amelyek között szerepel az Aratás művészete és a Facilitátori szerep, jelentkezhetsz a minősítő programra.

Miben különleges?

Leginkább abban, hogy az elméleti rész mellett a hangsúly a gyakorlaton van. Mielőtt vizsgát tesztek, 4 hónapos szupervízión vesztek részt, ez idő alatt össze tudtok hangolódni a többi vizsgára jelentkezővel, van lehetőségetek egymástól tanulni, megvitatni az átélt tapasztalatokat. Az önfejlesztést letölthető segédanyagokkal, online feladatokkal támogatjuk. Ezek után már csak a vizsga van hátra 🙂

Hogy mit tanultatok a négy hónap alatt, azt egy rövid, saját kivitelezésű workshop facilitálásával mutathatjátok be, majd ezt követően egy személyre szabott értékelést készítünk nektek.