Legjobb problémamegoldó módszerek

2022. 03. 09. | Írta: WWieland | Kategória: Tréning

Veled is előfordult már, hogy egy olyan problémával találod szembe magad, amikor minden erőddel a megoldást keresed? Körbejárod a helyzetet jobbról, balról, megvizsgálod már minden aspektusból, éjjel-nappal ekörül forognak a gondolataid, de a megoldáshoz egyszerűen nem jutsz közelebb. Ismerős?

Velünk is megesett. Ezért aztán folyamatosan kerestük azokat a problémamegoldó módszereket, gyors és hatékony technikákat, amelyek közelebb visznek a megoldáshoz. Amikor végre rátaláltunk, egyértelmű volt számunkra, hogy gyakorlatias képzés formájában szeretnénk másokkal, így veled is megosztani.

Az Inspiráló megbeszélés-vezetési módszerek pont ezekre a szituációkra kínálnak pofonegyszerű megoldásokat

Jó hír, hogy a 15% megoldás benned is ott van

Egyik ilyen a 15% módszer, amikor a téged már rövidebb-hosszabb ideje nyomasztó, megoldásra váró problémát megosztod a csoport résztvevőivel.

  • felvázolod, hogy hol akadtál el,
  • felsorolsz mindent!, ami segíthet ennek az elakadásnak a feloldásához
  • mindent összegyűjtesz és megosztasz, ami csak eszedbe jut, amit valóban meg is tudnál valósítani
  • a csoport tagjai meghallgatják ezeket a lehetőségeket,
  • kiegészítik a saját javaslataikkal.

FELKÉSZÜLTÉL? Ekkor jön az AHA-érzés!

A csoport felvázol egy olyan megoldási lehetőséget, amire te nem is gondoltál, pedig kézenfekvő lett volna. Ez a módszertan nemcsak azért jó, mert a gondolkodásodat új irányba tereli, hanem azért is, mert a csoport többi tagjából teljesen természetes módon hívja elő a segítőkészséget, energiával, motivációval tölti fel a résztvevőket, aminek hatására pedig valóban hasznos megoldási javaslatok születnek.

2 nap alatt 6 módszer

Ez csak 1 abból a 6 módszertanból, amelyet megismerhetsz a Gonczlik Andrea és Gonczlik Tímea által fejlesztett Inspiráló megbeszélés-vezetési módszerek tréningen. A 2 napos képzés során olyan hatékony technikákat ismerhetsz meg, amelyek biztosítják a megbeszéléseken a résztvevők aktív jelenlétét, növelik az elköteleződést és segítik a valós bevonódást. Ezek a technikák 1-2 óra alatt könnyen elsajátíthatóak, célorientáltak, strukturáltak és ami a legfontosabb, hogy erősítik a résztvevőkben a bizalmat, használatukkor pedig felszabadultabbá válik a légkör.