Őszi tréningajánlónk – tervezz be időt önfejlesztésre!

2018. 07. 11. | Írta: WWieland | Kategória: Tréning

Tudjuk, hogy még csak most kezdődött el a nyár és bárcsak soha ne érne véget, mi pedig már az őszi tréningek időpontjaival jövünk… Szívünk szerint mi is egész évben élveznénk a napsütést és a borongós őszre még gondolni sem akarunk, de ezeket a tréningeket annyira szeretjük, hogy már most megosztjuk veletek az idei őszi menetrendet.

Két nap az önismeret jegyében

Tudatos jelenlét a facilitációban képzés (2018. okt. 26. és nov. 22.)

Lehet egy facilitátor felkészült, lelkes és motivált, ha a tréningen nincs tudatosan jelen, nem képes mederben és kézben tartani megfelelően a folyamatokat.

Ez az egyik kedvenc tréningünk, ami az önismeretre, a semlegesség megőrzésére és a tudatosságra épít. Egy jó facilitátornak ugyanis nemcsak a módszertanok elméletét vagy a megbízói igényeket kell ismernie, hanem önmagát is. Ez mindennek az alapja. Kulcsfontosságú. A képzés másfél napos, a két alkalom közötti időszak pedig azt szolgálja, hogy minden elméleti tudás, amit az első alkalommal hallasz, a második, gyakorlati foglalkozásra beépüljön, leülepedjen, tisztuljon.

Mindent a facilitátori kompetenciákról

Facilitátori szerep tréning (2018. nov. 15-16.)

Interakció, bevonás, elkötelezés – erre a három területre épít a facilitátori szerep tréning.

A különböző módszertanok megismerésével elsajátíthatod az úgynevezett semleges szerepet, ami talán az egyik legnehezebb facilitátorként.

Úgy felelni egy csoport dinamikájáért, úgy irányítani a közös munkát, hogy abban végig semlegesnek tudj maradni, erőt tudj adni akkor, amikor szükség van rá, bizony nem könnyű feladat. Ezen a tréningen azokat a módszertanokat sajátíthatod el, amelyek ebben lesznek segítségedre.

Hatékonyan és eredményesen a meetingeken

OPERA technika tréning (2018. nov. 6.)

Mindannyian ültünk már olyan meetingeken, ahol ugyan fontos döntéseket kellett volna meghozni, de valahogy a résztvevők között nem volt meg az összhang, a közös gondolkodás csapongott és végül a megbeszélés eredmény nélkül végződött. Az OPERA módszer segítségével az ilyen meetingek már csak rossz álomként jutnak majd eszedbe, itt ugyanis

elsajátíthatsz egy olyan ötlépcsős folyamatot, amely strukturálja a megbeszélések menetét, időbeli ütemezését és a résztvevők aktív bevonódására épít.

Arról beszéljünk, ami számít

World Café tréning (2018. dec. 4-5.)

Ez a módszer abból az alapgondolatból indul ki, hogy minden jelentős változás és fejlődés alapja a közösségi beszélgetések, azaz a dialógus során kialakuló megértés és elfogadás.

A Café beszélgetés lehetővé teszi, hogy új utakat találjunk a magánéletben és a munkában egyaránt, tehát beindít egy változást.

A résztvevők bizalommal és odafigyeléssel fordulnak egymáshoz és bátran megosztják érzéseiket, gondolataikat a többiekkel és reflektálnak mások véleményére, felvetésére.

Csoportban fejlődni

Action Learning Facilitátor képzés (2018. nov. 5-7.)

Az akciótanulás kiscsoportban, max 5-7 fő részvételével és egy tapasztalt facilitátor irányításával történik, ahol a résztvevők bedobhatják saját egyéni vagy szervezeti témájukat, feldolgozhatják azt a csoport segítségével és ők maguk is részt vehetnek mások problémájának, felvetésének megoldásában.

Így nem csak a saját történeteden keresztül tanulsz és fejlődsz, hanem a mások által feldobott témákon és azok megoldásán keresztül is.