Tanuld meg a legjobb problémamegoldó módszereket!

2020. 03. 06. | Írta: WWieland | Kategória: Tréning

Biztosak vagyunk abban, hogy a következő néhány sorral te is azonosulni tudsz. Szembe találod magad egy kihívást jelentő munkahelyi problémával, amire minden erőddel megoldást keresel. Körbejárod a helyzetet jobbról, balról, megvizsgálod már minden aspektusból, töröd rajta a fejed rosszabb esetben éjjel-nappal, de a megoldáshoz egyszerűen nem jutsz közelebb. Ismerős?

A kétnapos, Inspiráló megbeszélés-vezetési módszerek workshop pont az ilyen szituációkra kínál egy pofonegyszerű megoldást.

Ez az úgynevezett 15 %-os módszer, amikor a téged már rövidebb-hosszabb ideje nyomasztó, megoldásra váró problémát megosztod a csoport résztvevőivel.

Nemcsak egyszerűen felvázolod, hogy hol akadtál el, hanem felsorolsz sok-sok mindent, ami segíthet ennek az elakadásnak a feloldásához. Mindent összegyűjtesz és megosztasz, ami csak eszedbe jut és amit valóban meg is tudnál valósítani. A csoport tagjai meghallgatják ezeket a lehetőségeket, majd kiegészítik a saját javaslataikkal.

És ekkor jön el az úgynevezett AHA-érzés!

A csoport felvázol egy olyan megoldási lehetőséget, amire te nem is gondoltál, pedig kézenfekvő lett volna.

Ez a módszertan nemcsak azért jó, mert a gondolkodásodat új irányba tereli, hanem azért is, mert a csoport többi tagjából teljesen természetes módon hívja elő a segítőkészséget, energiával, motivációval tölti el a résztvevőket, aminek hatására pedig valóban hasznos megoldási javaslatok születnek.