Tanulj és gyakorolj…

2018. 06. 27. | Írta: WWieland | Kategória: Tréning

 …tértől és időtől függetlenül online oktatóvideóink segítségével

A tanulás egy élethosszig tartó folyamat – szokták mondani. Felnőttkorban viszont sokszor nagyon nehezen tudjuk beilleszteni mindennapjainkba azt az időt, amit új ismeretek szerzésével töltenénk. Online oktatóvideóink segítségével viszont akkor és ott kezdhetünk bele a tanulásba vagy folytathatjuk a gyakorlást, amikor és ahol szeretnénk.

„Mindig is foglalkoztatott az, hogy hogyan lehetne a facilitatív szemléletet és ezeket a remek megbeszélési, workshop és konferencia technikákat szélesebb körben megismertetni azokkal, akik még nem feltétlenül vannak tudatában annak, hogy pont ezt keresik. De felmerült az is, hogy azok számára, akik már elvégezték a tantermi képzést, praktikus lehet egy olyan lehetőség, aminek segítségével fel tudják frissíteni módszertani ismereteiket”

– feleli Wieland Veronika IAF Certified® Professional Facilitator arra a kérdésre, hogy milyen indíttatásból készítette el az első online oktatóvideókat.

Ezek a videók tehát azoknak szólnak, akik

  • a csoportos foglalkozást még egy nagyobb ugrásnak tartják, de online már nagyon szívesen megismerkednének a facilitatív szemlélettel
  • már elvégezték a tantermi képzést, de szívesen gyakorolnának
  • időtől és földrajzi tértől függetlenül is szeretnének tanulni, gyakorolni

Online is interaktívan

Ahogy a workshopok, úgy az online videók is interaktívak. Az online.facilitator.hu oldalon elérhető a Kérdezés technika és a Moderációs technikák, utóbbi egy öt technikából álló gyűjtemény. Minden egyes anyaghoz letölthető egy munkafüzet, amelyben a tudás mélyítése érdekében különböző feladatokat kell megoldani. Így válik az online videó interaktívvá és így segíti a hallottakat még inkább elmélyíteni.

Rövid, tartalmas videók

Kérdezés technika a megbeszélések, workshopok hívókérdéseinek megalkotásához ad támpontokat, technikákat, míg a Moderációs technikák kisvideó bemutatja mind az öt módszert – öt különálló kisfilmben és az ezekhez tartozó résztvevői anyagokban. A kisvideók hozzáférése nem korlátozott, így hónapok múlva is frissíthetjük, mélyíthetjük tudásunkat segítségükkel.

De hogy igazán kedvet kapjatok ezekhez a szuper videókhoz, nézzétek meg bevezető kisfilmünket, amelyben minden hasznos információt megtaláltok: