Válj profivá a virtuális térben is!

2019. 07. 02. | Írta: Wieland Veronika | Kategória: Tréning

Ha akarjuk, ha nem, a virtuális világ teljesen behálóz minket. Lehet vitatni, jó-e ez nekünk, de mi most csak az előnyeire koncentrálunk. Bemutatkozik legújabb, Virtuális meeting facilitáció tréningünk.

Home office, távol dolgozó kollégák, idő- és pénzspórolás az utazással – ezek mind-mind a virtuális térben való munkavégzés mellett szólnak. Ma már nagyon sok olyan platform rendelkezésünkre áll, ahol lokációtól és időtől függetlenül tudunk együtt dolgozni, projekteket megvitatni.

Mégis kihívást jelent

Bár legtöbbünk gyakran használja ezeket a platformokat, a virtuális tér is rengeteg kihívást jelent. A technológiai kihívások, a kollégák bevonása, elköteleződése és a virtuális platformok helyes használata mind mind nehézséget jelenthet, ez pedig hosszú távon el is veheti a kedvünket a virtuális munkavégzéstől.

Van segítség

Ezen szeretnénk segíteni legújabb, Virtuális meeting facilitáció képzésünkkel, ahol megismerkedhettek a virtuális térben rejlő lehetőségekkel, korlátokkal, megtanulhatjátok a megfelelő megközelítéseket és alkalmazásokat, hogy a virtuális megbeszélések a lehető leghatékonyabban, legeredményesebben folyjanak.

“A legnagyobb hiba, amit elkövetünk a virtuális térben, hogy ugyanazokhoz az eszközökhöz nyúlunk és ugyanolyan gyakorlatokat követünk, mintha az irodában vagy tárgyalóban személyesen jelen lenne mindenki. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy teljesen újakat kell kitalálni, de az eredményes munka érdekében máshova kell a hangsúlyokat helyezni, másként kell a tevékenységeket irányítani és nagyon sokat kell dolgozni az emberek bevonásán, az elköteleződés megteremtésén. A tréning során azon szoft tényezőkre fókuszálunk, melyeket a többéves vezetői és facilitátori tapasztalataink alapján a sikeres csapatmunka jellemzőinek tekintünk, és virtuális és fizikai környezetben egyaránt érvényesek”

– teszi hozzá Mokos Katalin Qualified Facilitator®, a tréning egyik megálmodója.

A kurzus hat modulból áll, az oktatás két hónapon keresztül tart és maximálisan illeszkedik a jelen kor kihívásaihoz, hiszen a tantermi oktatás mellett, virtuális tantermi oktatás és online utánkövetés segíti a tanulást, sok gyakorlással.

Meghoztuk a kedvetek? Akkor kattintsatok ide és jelentkezzetek augusztus végén induló képzésünkre!