Dobjuk fel a konferenciaszezont!

2016. 10. 20. | Írta: WWieland | Kategória: Élmények

Miért törvényszerű, hogy egy konferenciának unalmasnak kell lennie?

Hosszú prezentációkkal könnyű feltölteni a napirendet, de ne csodálkozzunk, ha a várt lelkesedés leginkább a szünetek idejére koncentrálódik. Számos olyan technika, módszer van, ami lehetővé teszi, hogy a szünetekre jellemző oldott hangulatot, nyüzsgést, kapcsolatépítést magába a rendezvény tartalmi elemeibe is beépítsük. Tipikusan ilyen a World Café, amellyel a Magyar Adományozói Fórum konferenciáján dolgoztunk. A résztvevők visszajelzései, lelkesedése, az előjött kreatív ötletekkel tarkított színes asztalterítők önmagukért beszélnek. Ezt az élményt kívánjuk minden szervezőnek.

Konferenciaszezon – honnan szerezzek táblát?

Ősszel javában dübörög a konferenciaszezon, és egyre gyakrabban merül fel a „Honnan szerezzek pinwand vagy flipchart táblákat?”. Ha egy cég nem szeretne a táblák tárolásával, szállításával bajlódni, hosszú távra beruházni, akkor egyértelműen a bérlés a legkézenfekvőbb megoldás. A WWielandnál az eszközbérlési szolgáltatásunkkal ehhez kívánunk optimális megoldást nyújtani. Egy nagyobb rendezvényt egy időben akár 30 darab, fél perc alatt felállítható PinWand táblával, 4 flipchart táblával és 10 fős csoportmunkához felszerelt moderációs kofferekkel is ki tudunk szolgálni.

A résztvevők számára jó hír, hogy úgy tűnik a hosszú előadássorozatokból álló események leáldozóban vannak. A szervezők egyre nyitottabbak arra, hogy a résztvevőket bevonják, közös munkára, ötletelésre hívják, ezáltal is élve a kollektív bölcsesség nyújtotta előnyökkel.

World Café a MAF konferencián

A tavalyi év sikerén felbuzdulva, idén isnagyon örömmel fogadtuk a Magyar Adományozói Fórum felkérését egy olyan workshop kidolgozására és facilitálására, ami résztvevők bevonódását, az aktuális téma iránti elköteleződést, a civil szervezetek és a vállalatok oldottabb, mégis szakmai jellegű kapcsolódását támogatja.

Mindig örömmel támogatjuk az ilyen kezdeményezést, így nem volt kérdés számunkra, hogy szakmai tudásunkkal és tapasztalatunkkal támogatjuk a kezdeményezést.

Módszertant tekintve választásunk a World Café-ra esett, melyben a vállalati támogatásra leginkább szoruló területeket, a gyümölcsöző civil és vállalati együttműködés feltételeit jártuk körbe, illetve annak témakörét, hogy a helyi közösségek hogyan kaphatnának még nagyobb figyelmet.

A résztvevők visszajelzései alapján egy nagyon jó hangulatú, izgalmas, ötletekben gazdag párbeszéd vette kezdetét, ahol a többször változó asztaltársaságok további kapcsolatépítésre is lehetőséget adtak.

A Pribélyi-Nagy Melinda facilitálta workshopon a legfontosabb gondolatokat önmagukért beszélő grafikus jegyzetek formájában Máthé Kata (Remarker) örökítette meg. Köszönjük, hogy ott lehettünk.

A MAF konferencián készült képek: ITT