Amikor a képzés nem elég – Profilozás, nemcsak profiknak

Ha a gyorsuló üzleti életben rövidebb a tréninged annál, ami a mély, készségszintű tudáshoz szükséges, akkor ki kell egészíteni valami más eszközzel a tréneri tevékenységet. Többéves önismereti munka után is nehéz meghatározni azt, hogy az üzleti, és munkahelyi kapcsolatainkban kivel is „állunk szemben”. Mindkét esethez egyszerre nyújt segítséget – a 2016-tól a Wwieland ( www.wieland.hu ) által forgalmazott – profilozó család. A DISC+ ráadásul a február 10-i Demo-esten ingyenes kipróbálható!  

Mitől jó az DISC+?

Egyszerre használja a profilozáshoz a nemzetközileg elismert, tudományos hátterű D ( dominancia)         I ( befolyásolás) S (kitartás) C ( szabálykövetés) viselkedés-megfigyelési módszert, és a mobil-learninget. Így 2-3 percen belül kap segítséget az együttműködés kialakításához a profilozó.

Kiknek hasznos megtanulni ezt a profilozási technikát?

Mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik. Aki elad, aki oktat, aki szerződik, aki szolgáltat, aki ügyes-bajos dolgokat intéz, vagy aki gyógyít. Bárkinek, aki ügyfél-kapcsolatba kerül. De, főleg annak, aki ezt tréningen, felnőttképzésben tanítja.

Egy egyszerű beszélgetésből, eszközök nélkül nehéz meghatározni, kit- milyen motiváció hajt, vagy kivel-milyen kommunikációs stílusban hatékony a megbeszélés.

Milyen területen segíti a fejlesztők munkáját a profilozás?

A tréningek lerövidültek, és azok a készségek, amelyek – akár egy értékesítői eredményességhez is – szükségesek, nem biztos, hogy be tudnak épülni ilyen rövid idő alatt. Illetve, egyre inkább elvárt az, hogy amit valaki megtanul elméletben, azt azonnal a gyakorlatban is használhassa.

Egy személyiség-tipológiai elemzés alapjainak ismeretét át lehet adni pár órában is, de az „önvédelemre is alkalmas”- méretű tananyagot nem cipeli senki magával. Nem lehet egy tárgyalásról kifelé, a liftben fellapozni a tudnivalót. De, egy „app” a mobiltelefonon azonnali választ ad.

Hol lehet ezt kipróbálni, megtanulni, a fejlesztői munkába beépíteni?

A WWieland kizárólagos értékesítőjévé vált az L&D DISC Trainer nevű alkalmazásának. Szeretnénk, ha minden érdeklődő meggyőződhetne ennek az eszköznek a hatékonyságáról. Aki Demo estünkön részt vesz, annak biztosítjuk ezt a lehetőséget. Előzetes regisztrációt kérünk az info@wwieland.hu -ra!