Magabiztosan a virtuális térben

Facilitátorként az egyik legnagyobb feladat a biztonság, elköteleződés, bevonódás támogatása, megteremtése, ami a virtuális térben még nagyobb kihívást jelent. Márciusban ismét megtartjuk virtuális workshop facilitáció képzésünket, ahol ezekre a kihívásokra adunk megoldásokat.

“A képzés magabiztosabbá tett az online térben. Lehetőségem volt több platformot megismerni, és dönteni, hogy melyik a legalkalmasabb számomra a céljaim mentén. A facilitátorok nagyon lelkiismeretesen és magas szakmai hozzáértéssel támogattak végig a folyamatban. Kimondottan tetszett, hogy ötvözték az offline és az online módszertanokat, és maga a képzés is már megmutatta az online tér lehetőségeit, akadályait és a megoldási lehetőségeket” – meséli élményeit Bölcskei Mónika, tréner-coach-facilitátor, a tavalyi workshop résztvevője.

Ahogy Móni is mondja, a képzés célja az, hogy magabiztosabbá váljunk a virtuális térben. Nincs mit tagadni, az online munkavégzés még mindig nagyon megosztó: sokan idegenkednek tőle, de legalább ennyien üdvözlik és támogatják is. Számtalan pro és kontra okot felsorolhatnánk, egy azonban vitathatatlan: az online munkavégzéshez szükséges virtuális platformok nagyon sok kihívást tartogatnak.

Nehézséget jelentenek egyrészt a technológiai kihívások, hiszen ma már rengeteg online felület közül választhatunk és ezek mindegyike rengeteg funkciót, lehetőséget kínál. Amíg a fizikai térben a meetingen résztvevők bevonására bevethetjük a szemkontaktust, a testbeszédet, addig a virtuális térben zajló csoportmunkánál erre minimális az esélyünk.

A Mokos Katalin és Pintér Zsolt facilitátorok által megálmodott és vezetett képzés tudást, gyakorlati tapasztalatot ad a workshopok és virtuális megbeszélések hatékonyságának maximalizálására és segít eligazodni a rendelkezésre álló virtuális platformok között. A képzés során szinte végig virtuális térben mozognak a résztvevők és megismerik az online térben rejlő lehetőségeket, korlátokat, megtanulják a megfelelő megközelítéseket és alkalmazásokat. Várunk!

 

Aktuális tippek neked:

         

Vizuális facilitáció – február 17-18.

A 2 napos intenzív Vizuális Facilitáció tréning célja, hogy feloldjuk a bennünk rejlő blokkokat és hogy legyen bátorságunk használni rajzkészségeinket. Tartsatok velünk február 17-én és fedezzétek fel a vizualizálás erejét!

Virtuális workshop facilitáció – március 6-tól

A virtuális dimenzió egyre több nemzetközi cégnél elkerülhetetlen a távolságok leküzdése érdekében. Ez a tréning 6 modulon és 2 teljes hónapon keresztül tantermi és online elemekből áll, így maximálisan illeszkedik a jelen kor kihívásaihoz.

 

 

 

Inspiráló megbeszélés-vezetési módszerek – április 2-3.

A januárban sikerrel lezajló workshopunkat áprilisban megismételjük. A képzés célja: a régi gyakorlat folytatása helyett olyan hatékony módszereket adni a megbeszélést tartó vezetőknek, koordinátoroknak, projektvezetőknek, témagazdáknak, amelyek biztosítják az aktív jelenlétet, a valós bevonódást, növelik az elköteleződést.