Idén először lesz Facilitációs hét

2018. 08. 16. | Írta: WWieland | Kategória: Esemény

Idén első ízben szervezi meg egy, az alkalomra önkéntesen összeállt csapat a Facilitációs hetet 2018. október 15-21-ig. Az inspirációját az International Facilitation Week adta Wieland Veronikának, aki 2016-ban elsőként szerezte meg Magyarországról a Certified™ Professional Facilitator végzettséget az IAF-nél, idén pedig az eseménysorozat kezdeményezője és támogatója is lesz.

Egységben az erő

A Facilitációs hét célja, hogy minél szerteágazóbb társadalmi szereplőknek – vállalati vezetőknek (fejlesztéssel foglalkozó szakembereknek), önkormányzati és állami tisztviselőknek, civil szervezetek képviselőinek – bemutassuk a facilitációs technikák változatos eszköztárát, amelyekkel elősegíthető az egyes csoportokon, cégeken belüli sikeres közös munka, a napi kommunikáció és együttműködés. A versengésnél az együttműködés bizonyítottan hatékonyabb és eredményesebb, és ennek érdekében külső segítséget bevonni egy folyamatba nem a gyengeség, hanem épp ellenkezőleg, az erő jele.

„A Facilitációs héten alkalmat szeretnénk teremteni az érdeklődőknek arra, hogy kipróbálhassák az egyes facilitációs technikákat, hogy ”élesben” is megtapasztalják ezeknek az erejét, hatékonyságát, akár aktív, akár passzív szereplőként.

Szeretnénk, ha azok, akik már alkalmazzák ezeket a módszereket, megismerhetnének újakat, találkozhatnának egymással a facilitátorok, bővíthetnék ismereteiket.

Célunk, hogy ne csak Budapesten, hanem több vidéki városban is legyenek kapcsolódó események.” – mondta Veró, a szervező csapattal közösen egyeztetett célok és szándékok alapján.

A programról a továbbiakban még hírt adunk hírlevelünkben, és hamarosan elkészül az eseményt bemutató honlap is. Maradjatok velünk!