Legyél te is Qualified Facilitator®!

2018. 01. 24. | Írta: WWieland | Kategória: Tréning

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, mekkora szükség van a facilitátorokra egy-egy döntési folyamatban, kisebb vagy nagyobb projekt megvalósításában. A facilitátorok ugyanis teret adnak a résztvevőknek a közös gondolkodásra és megteremtik számukra azt a légkört, amely a leginkább segíti a kreatív együttgondolkodást. És hogy mit ad ehhez a Qualified Facilitator® minősítés?

Mielőtt rátérünk a minősítésre, 3 pontban összefoglaljuk, hogyan lehetsz facilitátor.

  1. A facilitátori kompetenciák elsajátításához nemcsak elméleti (csoportdinamikai alapok, önismeret és módszertani ismeret), hanem bizony magabiztos gyakorlati tudás is szükséges.
  2. A WWieland Akadémia 13 modulból álló képzéssorozatát azért is ajánljuk, mert azt saját igényeidhez és lehetőségeidhez szabhatod. Ez azt jelenti, hogy ha csak egy-egy módszerre vagy gyakorlatra van szükséged, akkor jelentkezhetsz az általad kiválasztott tréningre önmagában is.
  3. Ahhoz, hogy az alapvető facilitátori kompetenciákat megszerezd, a 13 modul közül 7 elvégzése elengedhetetlen, melyek között mindenképpen szerepelnie kell a Facilitátori szerep és az Aratás művészete tréningeknek.

Qualified Facilitator® minősítés

Ezek után jogosan teszed fel a kérdést: a 13 vagy 7 modul elvégzése után milyen pluszt tud még adni a Qualified Facilitator® minősítés? Bízz bennünk, bizony tud! 🙂

Ez a minősítő program ugyanis azt a célt szolgálja, hogy a szakmában fejlődni vágyókat még magasabb színvonalú facilitátori közreműködésre tegye alkalmassá, megbízható és megalapozott tudást és gyakorlatot adva.

Hogyan jelentkezhetsz?

Ha elvégeztél a WWieland Akadémia facilitátori képzéseiből minimum hetet és az egyes modulok között szereztél gyakorlati tudást is, akkor egy jelentkezési lap kitöltésével egyszerűen jelentkezhetsz.

Mi jön ezután?

A minősítő vizsgához szupervíziókon kell részt venned, amelyek célja a facilitátori kompetenciák fejlesztése, mélyítése, a kooperáció és a hatékonyság növelése. Segítséget adnak ahhoz, hogy egy-egy témában tovább tudj lépni, fel tudd dolgozni az egyéni beakadásokat, el tudd mélyíteni az átélt tapasztalatokat. A 4 hónapon keresztül zajló, online zajló szupervízió abban is segít, hogy összehangolódj a többi vizsgára jelentkezővel. Ez a pár hónap végül egy egynapos, vizsgára felkészítő csoportos szupervízióval zárul.

Miből áll a vizsga?

Elméleti és gyakorlati tudásodat egy 45-60 perces workshop facilitálásával mutathatod be, ahol értékeljük teljesítményedet és készítünk számodra egy személyre szabott értékelést. Ha a vizsgát sikerrel zártad, megkapod a Qualified Facilitator® oklevelet.