Önképzés nyáron ott és akkor, amikor szeretnétek – várnak rátok online oktatóvideóink!

2021. 07. 07. | Írta: Wieland Veronika | Kategória: Egyéb kategória

Ha hozzánk hasonlóan a nyári szünetet, pihenést szívesen töltitek önmagatok fejlesztésével, akkor ez a kis összeállítás hasznotokra lesz.

Nagyon szeretjük azokat a lehetőségeket, amelyeket szabadon használhatunk és vehetünk elő akkor és ott, amikor és ahol éppen ráérünk és időt tudunk szakítani rájuk. Ezek közé tartoznak az alábbi online oktatóvideók, amelyek röviden, tömören és interaktívan ismertetik meg az egyes módszertanokat.

És hogy mitől interaktívak az online videók? Attól, hogy miközben nézed az adott videót, feladatokat fogsz kapni, amelyekhez az online letölthető munkafüzetben találsz részletes instrukciókat. Az egyes munkafüzeteket nem kell kinyomtatnod, a szerkeszthető pdf formátumnak köszönhetően a videó nézése közben is szerkesztheted őket.

Open Space

Az Open Space-t másképpen Nyitott tér technikának is nevezik. A nyitott teret egy előre meghatározott, stratégiailag fontos téma körül a résztvevők maguk hozzák létre és alakítják a párhuzamosan futó munkacsoportok napirendjét és a megbeszéléseket. A nyitott tér akkor éri el a legjobb eredményt, ha a végrehajtandó feladat komplex, az érintett emberek és gondolatok sokfélék, a megoldás iránti lelkesedés és a konfliktus lehetősége magas. Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor kattints a linkre és indulhat is a videó!

World Café

Hogy mikor érdemes ezt a nagycsoportos módszertant alkalmazni? Nagyobb változási folyamat elején, konferenciákon bevonni a résztvevőket és kreatív gondolatokra inspirálni őket, de ha elgondolkodtatni, ráhangolni vagy elkötelezni szeretnénk, illetve nagylétszámú csoportoknál mélyítenénk a kapcsolatokat, arra is kiváló a World Café technika. Ismerd meg!

ProAction Café

Ez a módszertan a kreatív és akcióorientált megbeszélésekhez nyújt teret. A résztvevőket arra invitáljuk, hogy hozzák be saját ötletüket, projektjüket, kérdéseiket, vagy bármit, aminek megoldásában segítségre van szükségük. A ProAction Café koncepciója a World Café és az Open Space módszerek kombinációjából áll össze. Nagyon sokat lehet tanulni belőle!

Kör módszer

Ez egy olyan módszer, ami erőteljes hatással bír szervezetekben, közösségekben egyaránt. A jelenlétről, a részvétről, a felelősségről, az önfegyelemről, a minőségi párbeszédről és a hatékony vezetésről szól. Videónk segítségével betekintést kaphatsz a módszertan részleteibe és megtapasztalhatod magad is, milyen erőteljes hatással bír.

És hogy miért éri meg folyamatosan fejlesztenünk magunkat és minél több módszertant megismerni, a tanultakat pedig gyakorlatba ültetni? Azért, hogy a hozzánk segítségért fordulóknak minden esetben a lehető legjobb tanácsot, a lehető legtámogatóbb megoldást tudjuk ajánlani még akkor is, ha az számára első hallásra furcsának is tűnhet.

De hogy mire is gondolunk, azt Kardos Roland Qualified Facilitátorunk blogbejegyzéséből megtudhatjátok!